Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ziua Dunării, sărbătorită la Cahul și Giurgiulești

Ziua Dunării, sărbătorită la Cahul și Giurgiulești

   
04.07.2016   1003 Accesări  

Cu ocazia Zilei Dunării, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a organizat, în Sudul țării, la Cahul și Giurgiulești, mai multe activități culturale menite să dezvolte relațiile de colaborare dintre autorități, pentru a spori gradul de participare a Republicii Moldova în programele destinate Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).
În cadrul conferinței cu genericul "Ziua Dunării 2016" au fost examinate ultimele rezultate în implementarea SUERD, precum și oportunitățile de cooperare în regiune cu suportul UE.
Prezent la eveniment, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, a menționat: "Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării prevede dezvoltarea potențialului economic și îmbunătățirea condițiilor de mediu în zonă. Totodată, încurajează cooperarea pe termen lung, atît între autoritățile locale și regionale, cît și între administrația publică centrală, mediul privat și organizații neguvernamentale, prin generarea de proiecte pentru dezvoltarea țării. În acest context, încurajăm autoritățile locale și societatea civilă să aplice la proiectele oferite în cadrul Strategiei".
La Giurgiulești au fost inaugurate expoziții în aer liber, care au prezentat proiecte finanțate din programe internaționale destinate macroregiunii Dunării, din care face parte și țara noastră.
Evenimentul a fost organizat cu suportul Agenției Austriece pentru Dezvoltare, ce acordă suport financiar proiectului "Dunărea Unește" pentru promovarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, dar și a Programelor transfrontaliere și transnaționale.