Prima   -  Presa   -  Noutăți - Consiliul de coordonare a asistenței externe în domeniul dezvoltării regionale și construcțiilor s-a întrunit în ședință

Consiliul de coordonare a asistenței externe în domeniul dezvoltării regionale și construcțiilor s-a întrunit în ședință

   
21.07.2016   1122 Accesări  

Consiliul de coordonare a asistenței externe în domeniul dezvoltării regionale și construcțiilor s-a reunit astăzi, 21 iulie curent, în ședință pentru a discuta activitățile realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale  și Construcțiilor (MDRC) pe parcursul anului.

"Acest eveniment, devenit deja o tradiție, exprimă interesul comun al ministerului nostru și al partenerilor naționali și externi pentru aprofundarea relațiilor de colaborare în domeniul dezvoltării regionale și în sectorul construcțiilor" a menționat viceministrul Dezvoltării regionale și Construcțiilor, Anatol Usatîi, în mesajul de salut.

În cadrul ședinței de totalizare au fost prezentate realizările în ceea ce privește planificarea urbană și reabilitarea termică a blocurilor locative, implementarea Eurocod-urilor în RM. De asemenea, a fost remarcată o evoluție majoră în ceea ce privește stabilirea de noi parteneriate cu donatorii externi. În această perioadă au fost  încheiate memorandumurile cu Agenția Elvețiană de Dezvoltare și Cooperare și cu Agenția Cehă pentru Dezvoltare care vor aduce valoare adăugată proiectelor și programelor sectoriale, adaptate la necesități și provocări actuale.

De asemenea, Oxana Paierele, șef a Direcției relații internaționale și atragerea investițiilor, și-a exprimat recunoștința pentru contribuția tuturor partenerilor instituționali ai MDRC la realizarea proiectelor comune, inclusiv a angajamentelor din Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Totodată, la acest eveniment s-a făcut referință la lista recomandărilor partenerilor de dezvoltare (Note informative din partea Partenerilor de dezvoltare ai Moldovei 2015).

La ședința de astăzi au participat reprezentanți ai MDRC, Ministeruluil Mediului, Cancelariei de Stat, Ambasadei României, Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Biroului pentru cooperare tehnica al Elvetiei, Agenției Austriace de Dezvoltare, Agenției Cehe de Dezvoltare și reprezentanții echipelor de proiecte.