Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizită de monitorizare la stația de tratare a apei potabile din orașul Cahul

Vizită de monitorizare la stația de tratare a apei potabile din orașul Cahul

   
22.09.2016   1348 Accesări  

Miercuri, 21 septembrie, a avut loc o vizită de monitorizare planificată la stația de tratare  a apei potabile din orașul Cahul, cu participarea specialiștilor Agenției de Dezvoltare Regională Sud, ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), companiei de construcții și expertului tehnic angajat de GIZ.

Vizita pe șantier a fost întreprinsă în contextul finalizării lucrărilor de reabilitare a stației din Cahul, care asigură tratarea apelor uzate colectate din râul Prut și aprovizionarea cu apă potabilă de o calitate înaltă circa 40 de mii de locuitori ai acestei urbe.

Reabilitarea stației din Cahul face parte din proiectul investițional "Îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare în raionul Cahul", realizat în cadrul programului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. Lucrările de renovare au un buget de aproape 11 milioane de lei, asigurat de Guvernul Germaniei.

Stația de tratare a apei din Cahul, cu o capacitate de 17,4 mii m3/zi, a fost dată în exploatare în anul 1970 și până în prezent nu a fost renovată niciodată. 

În momentul de față lucrările se află pe ultima sută de metri, fiind valorificate 9,6 milioane de lei din suma totală de 10,8 milioane cât prevede proiectul.

Lucrările de renovare a stației de tratare a apei din orașul Cahul se planifică de a fi finalizate la sfârșitul lunii septembrie, anul curent.