Prima   -  Presa   -  Noutăți - Delegație a Băncii Mondiale, aflată într-o vizită de lucru în Republica Moldova

Delegație a Băncii Mondiale, aflată într-o vizită de lucru în Republica Moldova

   
22.09.2016   1092 Accesări  

O delegație a echipei Băncii Mondiale se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova pentru a susține implementarea Programului Apele Dunării (Danube Water Program - DWP). În acest context, astăzi, delegația străină a avut o întrevedere oficială cu viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatol Usatîi, coordonatorul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) pentru Republica Moldova.

"Ne exprimăm deschiderea pentru colaborare cu echipa World Bank, în speranța dezvoltării unui parteneriat dintre toți actorii implicați/interesați în elaborarea, implementarea și finanțarea proiectelor de aprovizionare cu apă și sanitație", a precizat viceministrul Anatol Usatîi, în cadrul întrevederii cu membrii delegației.

La rîndul lor, membrii echipei World Bank au manifestat un interes aparte pentru Strategia Națională de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 și Strategiile de Dezvoltare Regionale, pe dimensiunea aprovizionării cu apă și sanitație în localitățile rurale.

"Scopul misiunii în țara dumneavoastră este de a examina și a înțelege situația în prezent în zonele rurale, în vederea efectuării unui studiu de fezabilitate în domeniul AAS, ce va constitui punct de referință (de bază) pentru proiectele ce vor fi elaborate și implementate pe acest segment", a subliniat Susanna Smets, Specialist Superior în domeniul apei și sanitației și Conducătorul Studiului Regional privind serviciile rurale de aprovizionare cu apă și sanitație.