Prima   -  Presa   -  Noutăți - Centrul de instruire și pregătire profesională în domeniul construcțiilor, proiect în valoare de 500 de mii de EURO, a fost inaugurat la Chișinău

Centrul de instruire și pregătire profesională în domeniul construcțiilor, proiect în valoare de 500 de mii de EURO, a fost inaugurat la Chișinău

   
04.10.2016   616 Accesări  

Un Centru de instruire și pregătire profesională în domeniul construcțiilor a fost inaugurat luni, 3 octombrie curent, la Chișinău. Instituția specializată este destinată continuării procesului de pregătire profesională și creștere a calității în domeniu.

Centrul va contribui la instruirea și dezvoltarea capacităților persoanelor ce activează în sectorul construcțiilor, pentru a-i perfecționa continuu și a asigura transpunerea tendințelor europene în domeniu.

Prezent la eveniment, Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, a ținut să menționeze că, pe parcursul ultimilor ani, Republica Moldova s-a angajat activ într-o serie de reforme social-economice, menite să contribuie la creșterea calității vieții cetățenilor. "În virtutea acestui fapt, este foarte important să investim în motivarea și creșterea profesionalismului specialiștilor implicați direct în efectuarea lucrărilor de construcții. Mai ales că, în ultimul timp, observăm o cerere sporită pentru realizarea proiectelor de infrastructură, de reabilitare a drumurilor, construcție și renovare a obiectivelor de utilitate socială, ceea ce confirmă  necesitatea specialiștilor calificați în domeniu. Prin formarea și dezvoltarea profesională a constructorilor vom spori calitatea și competitivitatea în domeniu", a subliniat Vasile Bâtca.

De asemenea, ministrul a specificat că necesitatea inaugurării unui asemenea Centru de instruire a fost precedată de evaluarea competențelor profesionale ale angajaților din sector, iar realizarea proiectului a avut loc cu susținerea partenerilor de dezvoltare din Austria.

Menționăm că Centrul de instruire și pregătire profesională în domeniul construcțiilor a fost creat în perioada 2013-2016, cu suportul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare. Costul proiectului a constituit circa 500 mii de Euro.

Instituția este dotată din punct de vedere tehnic, ceea ce va favoriza dezvoltarea calitativă a muncitorilor din sector. Iar pe viitor, prin intensificarea cooperării cu partenerii străini, autoritățile centrale își propun să dezvolte acest proiect inclusiv în alte localități ale țării.