Prima   -  Presa   -  Noutăți - Cel mai mare eveniment economic al anului, Moldova Business Week 2016, este în plină desfășurare

Cel mai mare eveniment economic al anului, Moldova Business Week 2016, este în plină desfășurare

   
04.10.2016   931 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Sud participă, alături de alte instituții din țară și de peste hotare, oameni de afaceri, investitori și exportatori, la evenimentul economic al anului 2016 - Moldova Business Week, care a început astăzi și va dura până vineri, 7 octombrie. Evenimentul cuprinde o serie de conferințe și forumuri pentru companiile interesate să facă afaceri în Republica Moldova sau să le extindă pe cele deja existente. 

În cadrul evenimentului, Ministerul Economiei va pune în discuție crearea Comitetului Național de Facilitare a Comerțului, în conformitate cu angajamentele față de Organizația Mondială a Comerțului. Masa rotundă va fi organizată cu sprijinul Corporației Financiare Internaționale (IFC). Împreună cu Proiectul Ameliorarea Competitivității al Băncii Mondiale vor fi prezentate oportunitățile de finanțare pentru sporirea competitivității la export a întreprinderilor moldovenești.

Tot astăzi, vor fi prezentate sectoarele prioritare a e economiei Republicii Moldova conform Strategiei Naționale de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului pentru perioada 2016 - 2020.

Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM) a elaborat și va prezenta în premieră un top al celor mai mari firme și a celor mai mari exportatori cu capital privat moldovenesc, precum și evoluția acestora în ultimii ani. În cadrul Conferinței AOAM „Antreprenorii Moldovei - capitalul privat moldovenesc" vor fi puse în discuție relația între capitalul privat moldovenesc și investitorii străini, măsurile de creștere a productivității și condițiile din mediul de business ce necesită a fi îmbunătățite de către autoritățile publice locale pentru impulsionarea dezvoltării capitalului privat moldovenesc.

”Moldova Business Week 2016” reprezintă un complex de evenimente orientate spre promovarea imaginii țării peste hotare, precum și stimulării atragerii investițiilor străine în economia națională. Totodată, evenimentul are drept scop ameliorarea climatului investițional, dezvoltării parteneriatelor dintre companiile autohtone și cele străine, sporirii competitivității, ș.a.
”Moldova Business Week 2016” oferă oportunitatea să reunească pe o singură platformă informațională reprezentanți ai mediului public și privat atât din Republica Moldova, cât și de peste hotare, care vor pune la discuții principalele realizări, planuri și trenduri în domeniul investițional, oportunități pentru investitori și modul de navigare al acestora în complexitatea operațiunilor în domeniul lansării și dezvoltării afacerilor în Moldova.