Prima   -  Presa   -  Noutăți - Comisia administrativă de evaluare a cererilor de finanțare s-a întrunit în ultima ședință de totalizare

Comisia administrativă de evaluare a cererilor de finanțare s-a întrunit în ultima ședință de totalizare

   
05.10.2016   1029 Accesări  

Marți, 4 octombrie, la sediul ADR Sud a avut loc ședința de finalizare a activităților Comisiei administrative de evaluare a cererilor de finanțare, cu prezența experților din diverse domenii.

În prima jumătate a zilei, membrii comisiei au audiat rapoartele experților și au evaluat  cererile de finanțare pentru proiectele depuse de APL I și II în cadrul Concursului propunerilor de proiecte de dezvoltare regională 2017-2020, pentru domeniile de intervenție "Dezvoltarea infrastructurii de afaceri" și „Sporirea atractivității turistice".

Ulterior, au fost analizate din punct de vedere tehnic, precum și din perspectiva ulterioară a fezabilității lor, cererile de finanțare pe proiectele care au ținut de celelalte domenii de intervenție - "Infrastructura drumurilor regionale și locale", "Aprovizionare cu apă și sanitație", "Managementul deșeurilor solide" și "Eficiența energetică a clădirilor publice". 

Experții au declarat că majoritatea proiectelor, pentru care au fost depuse cereri de finanțare din FNDR, sunt relevante și conforme Strategiei de Dezvoltare Regională Sud 2016-2020.

Specialiștii angajați de ADR Sud pe fiecare domeniu în parte și-au expus opinia asupra cererilor de finanțare expertizate, venind în fața comisiei de evaluare cu un șir de  concluzii și recomandări. După care, la rândul lor, membrii comisiei administrative de evaluare au analizat minuțios, conform grilei de evaluare, toate cele 44 de cereri de finanțare depuse în cadrul etapei a II-a a concursului la ADR Sud.

Cererile de finanțare a proiectelor au fost, așadar, notate cu punctajul acumulat. Urmează ca, în următoarele zile, comisia să facă o totalizare a rezultatelor evaluării, după care va înainta, spre aprobare, Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud, lista proiectelor propuse spre examinare și includere în POR Sud 2017-2020 și lista proiectelor prioritare care să ajungă pe masa de lucru a Comisiei de evaluare interministeriale.

Respectiv, această comisie, constituită la nivel înalt, va examina și propune, la rândul său, Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale, lista celor mai viabile proiecte care merită să fie incluse în Documentul Unic de Program și să beneficieze de finanțare.