Prima   -  Presa   -  Noutăți - Agenția de Dezvoltare Regională Sud a semnat un acord de colaborare cu Organizația de Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO)

Agenția de Dezvoltare Regională Sud a semnat un acord de colaborare cu Organizația de Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO)

   
07.10.2016   1137 Accesări  

Astăzi, 7 octombrie, 2016, în cadrul evenimentului „Moldova Business Week 2016. PRO EXPORT FORUM", Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud a semnat un Acord de colaborare cu Organizația de Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO). Instituțiile și-au propus astfel atingerea obiectivelor comune de cooperare în realizarea activităților specifice de dezvoltare economică de importanță națională, regională și, în particular, la nivel de organizație.

Prin acest acord de colaborare, cele două părți își propun să deruleze diverse activități în vederea eficientizării participării la dezvoltarea socio-economică a Regiunii Sud. Această colaborare va urmări facilitarea creării unei platforme regionale pentru promovarea potențialului investițional al Regiunii de Dezvoltare Sud.

Potrivit documentului-cadru, cele două instituții  se angajează să participe la evenimente specifice și inițiative de încurajare și dezvoltare a mediului investițional și de export din Moldova, cum ar fi conferințe, mese rotunde, ateliere de lucru în scopul promovării și dezvoltării Regiunii Sud și încurajării antreprenorilor regionali.

Maria Culeșov, directorul ADR Sud, a declarat că își pune mari speranțe în stabilirea acestui parteneriat important și a exprimat încrederea că semnarea acestui acord va contribui la promovarea potențialului investițional și dezvoltarea afacerilor în regiunea Sud, impulsionând astfel economia regiunii, dar și creșterea exporturilor antreprenorilor regionali pe piața externă.

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) este instituția publică coordonatoare în domeniul implementării politicilor dedicate competitivității, promovării exportului din Republica Moldova și atragerii investițiilor, în care Ministerul Economiei are calitatea de fondator.

MIEPO își desfășoară activitatea în cooperare cu organizațiile internaționale de specialitate, autoritățile publice centrale și locale, agenții economici, asociații, indiferent de tipul de proprietate și forma de organizare, partenerii de dezvoltare, cu alte persoane fizice și juridice din Republica Moldova și din străinătate.

Săptămâna viitoare, ADR Sud intenționează să semneze un acord similar de colaborare cu Asociația Oamenilor de Afaceri din Republica Moldova.