Prima   -  Presa   -  Noutăți - Pompierii din sudul țării au intrat în posesia unor autospeciale noi

Pompierii din sudul țării au intrat în posesia unor autospeciale noi

   
11.10.2016   1009 Accesări  

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a intrat recent în posesia a 23 de autospeciale de intervenție pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale. Cheile celor 23 mașini de intervenție au fost oferite șefilor detașamentelor, secțiilor și direcțiilor situații excepționale din municipiile Chișinău și Bălți, dar și din raioanele Cimișlia, Taraclia, Hâncești, Căușeni, Cahul, Comrat, Florești, Glodeni, Edineț, Soroca, Orhei și Ungheni. Autospecialele au fost procurate de către Guvernul Republicii Moldova, în urma unui acord de credit-export între statul nostru și Austria.

Creditul, în valoare de aproape 7 milioane de euro, urmează a fi rambursat timp de 20 de ani, cu procent zero, iar primii cinci ani fiind de grație. La ceremonie au participat reprezentanți ai Guvernului RM, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, diplomați și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Autospecialele noi sunt dotate cu echipament de stingere incendii, utilaj de descarcerare și scară culisabilă de 12 metri, toate necesare pentru lucrări de lichidare a consecințelor situațiilor excepționale.

Achiziționarea tehnicii a fost efectuată de către Guvernul Republicii Moldova în urma unui acord de credit - export între statul nostru și Austria, prin intermediul proiectului „Consolidarea Serviciului Salvatori și Pompieri în localitățile rurale ale Republicii Moldova".

Autospecialele noi-primite vor completa baza tehnico-materială a Serviciului PC SE, fiind posibilă reacționarea și mai rapidă și salvarea vieților omenești.