Prima   -  Presa   -  Noutăți - Agenția de Dezvoltare Regională Sud coordonează în continuare dezvoltarea proiectelor în domeniul eficienței energetice

Agenția de Dezvoltare Regională Sud coordonează în continuare dezvoltarea proiectelor în domeniul eficienței energetice

   
25.10.2016   1087 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Sud coordonează în continuare dezvoltarea proiectelor în domeniul eficienței energetice, selectate prin Programul Regional Sectorial în Eficiență Energetică pentru Regiunea de Dezvoltare Sud cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei. 

În prezent se desfășoară concursul pentru selectarea companiei care va efectua auditul energetic pentru toate proiectele. Au fost preselectate 3 companii.  Pentru ca aceste companii să prezinte ofertele tehnice și financiare calitative, în perioada 24-28 octombrie sunt organizate vizite în teren de familiarizare cu clădirea în cauză.

O astfel de vizită a avut loc pe data de 24 octombrie în cadrul proiectului "Eficientizarea energetică a spitalului raional Ştefan Vodă". Reprezentanții companiilor, însoțiți de reprezentantul ADR Sud și GIZ, au inspectat interiorul blocului 2/3 al Spitalului Raional, cazangeria, subsolul, acoperișul pentru a face o imagine clară despre măsurile de eficiență energetică și alte lucruri necesare.

Concomitent, se verifică corespunderea încăperilor din bloc cu cerințele Regulamentului privind condițiile de igienă pentru instituțiile medico-sanitare de către un expert independent. În acest scop, responsabilul de proiect din cadrul Consiliului Raional din Ștefan Vodă, împreună cu angajații Spitalului Raional, vor prezenta informațiile necesare privind suprafața și destinația fiecărei încăperi din clădire.  

De asemenea vor fi efectuate vizite și la proiectele:

"Eficientizarea energetică a liceelor C. Spătaru din or. Leova"

"Eficientizarea energetică a liceului M. Basarab din or. Basarabeasca".