Prima   -  Presa   -  Noutăți - Orașul Cahul a fost gazda Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă "FLORILE DALBE"

Orașul Cahul a fost gazda Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă "FLORILE DALBE"

   
28.12.2016   1553 Accesări  

La ajunul sărbătorilor de iarnă, când în clepsidra timpului sunt gata să se scurgă ultimele ziel ale anului 2016, raionul Cahul a fost gazdă a Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă "FLORILE DALBE", organizat de Secția cultură din cadrul Consiliului raional Cahul. Festivalul are drept scop promovarea tradițiilor și obiceiurilor de iarnă, precum și păstrarea notei de autenticitate și originalitate a tradițiilor și obiceiurilor de iarnă. 
În cadrul festivalului au evoluat Ansamblul folcloric "Mocănașii" din satul Slobozia Mare, Ansamblul folcloric "Crăițele" din satul Văleni, Ansamblul vocal "Opincuța" din Zîrnești, Ansamblul folcloric "Cimbrișor" din localitatea Vadul lui Isac și Ansamblurile de copii din satele Burlacu și Lucești.
Oaspeți de onoare ai festivalului au fost Ansamblul vocal "Floare de mălin" și Ansamblul etnofolcloric "Mugurașii" din orașul Reni, Ucraina. 

De menționat că raionul Cahul din Regiunea de Dezvoltare Sud se numără printre cele mai active raioane în ceea ce privește conservarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor populare.