Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ion GUDUMAC, președintele raionului Leova: "Ne dorim ca în anul 2017 schimbările în bine să capete contur și consistență"

Ion GUDUMAC, președintele raionului Leova: "Ne dorim ca în anul 2017 schimbările în bine să capete contur și consistență"

   
30.12.2016   1468 Accesări  

   "Anul 2016, deși pare să fi fost unul dificil pentru majoritatea dintre noi, eu cred că fiind într-o perioadă de tranziție, pentru noi a fost un an reușit, un an în care au fost continuate o serie de proiecte ce țin de eficiența energetică  a obiectelor de menire social- culturală, iluminat stradal, aprovizionarea cu apă și canalizare a localităților, etc... Proiecte care au ca scop creșterea nivelului de trai a populației, situația căreia o cunoaștem foarte bine, pentru acei oameni afectați de greutăți, trebuie să oferim nu numai simpatie și compasiune, ci de asemenea responsabilitate și acțiune, în acest sens fiind direcționate eforturile conducerii raionului Leova.

  Este cunoscut faptul că, în ultimii ani, în raioanele din Republica Moldova realizări remarcabile au fost obținute datorită, atragerii de investiții din diverse fonduri atît naționale cît și internaționale, precum și a relațiilor strânse de conlucrare cu instituțiile care administrează aceste fonduri.

În acest context, raionul Leova a continuat să- și consolideze bunele relații cu partenerii de dezvoltare tradiționali, dar totodată a căutat să identifice și alte posibile surse de finanțare a proiectelor. Dintre realizările majore ale anului 2016  am menționa:

-          Lansarea Proiectului de Construcţie a Locuinţelor pentru Păturile Social Vulnerabile din raionul Leova., care presupune construcția a 92 apartamente. Valoarea proiectului fiind de cca 3,5 mln euro.

-          Continuarea proiectelor în domeniul aprovizionării cu apă și sanitație pentru crearea unui sistem regional.

         Cum am menționat, în scopul realizării obiectivelor strategice de dezvoltare a raionului beneficiem de suportul mai multor instituții, cum ar fi: FEN, FEE, MDRC, însă o relație deosebită de colaborare ne leagă de ADR Sud și Agenția Germană de Cooperare Internațională (GIZ) cu care avem inițiate o serie de proiecte în valoare de peste 7,5 mln euro.

       Pe această cale aș dori personal să le mulțumesc tuturor partenerilor de dezvoltare, pentru suportul acordat atît în domeniul investițional cît și logistic, iar în ajunul sărbătorilor de iarnă Vă doresc tuturor un An Nou fericit și bogat în noi realizări și mai înalt în aspirații, cred că în anul 2017  schimbările în bine să capete contur și consistență, iar noi să depunem toate eforturile pentru a folosi oportunitățile pe care le avem pentru a progresa și a asigura populația Republicii Moldova, cu bunăstarea și viitorul mult dorit. La mulți  Ani!"