Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a evaluat impactul a două proiecte mari implementate în Regiunea de Dezvoltare Sud

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a evaluat impactul a două proiecte mari implementate în Regiunea de Dezvoltare Sud

   
11.01.2017   1014 Accesări  

Mai mulți specialiști și responsabili din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor au elaborat recent două rapoarte privind evaluarea impactului proiectelor implementate în Regiunea de Dezvoltare Sud, în anii 2011și 2012, și au venit cu câteva concluzii și recomandări cheie în adresa APL beneficiare de proiect și a Agenției de Dezvoltare Regională Sud, instituției responsabile de implementarea proiectelor respective.

Au fost evaluate următoarele proiecte:

1. "Reparația capitala a sistemului de canalizare, a stațiilor de pompare si a stației de purificare din orașul Cimișlia. Construcția sistemelor de canalizare, a stațiilor de pompare și reconstrucția sistemelor de aprovizionare cu apă a satului Ecaterinovca".

2. "Repararea podului peste râul Cogâlnic de pe str. Matrosov și secțiunea de drum adiacenta autostrăzii internaționale Chișinău -Tarutino - Odessa, din orașul Basarabeasca".

Ținem să precizăm că rapoartele sus-menționate au fost elaborate în conformitate cu criteriile de evaluare ale Comitetului de Asistența în Dezvoltare (CAD) al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Și anume, rapoartele de evaluare a impactului au fost elaborate în baza:

1.     Metodologiei de evaluare a impactului proiectului,  conform criteriilor: relevanță, eficiență, eficacitate, impact și durabilitate.

2.     Cererea de finanțare a proiectului din FNDR.

3.     Documentației prezentate de către ADR Sud.

4.     Informației prezentate de către beneficiarii proiectelor (primăriile orașelor Cimișlia și Basarabeasca și a satului Ecaterinovca).

5.     Vizitei de evaluare a impactului proiectului.

Vă prezentăm mai jos, spre informare, rapoartele propriu-zise.

Raport privind evaluarea impactului proiectului Reparația capitală a sistemului de canalizare, a stațiilor de pompare și a stației de purificare din orașul Cimișlia. Construcția sistemelor de canalizare, a stațiilor de pompare și reconstrucția sistemelor de aprovizionare cu apă  a s. Ecaterinovca

Raport_Evaluare_Final_Reparatia_podului_peste_râul_Cogilnic de pe str. Matrosov și secțiunea de drum adiacenta autostrăzii internaționale Chișinău-Tarutino-Odessa din or. Basarabeasca