Prima   -  Presa   -  Noutăți - Atragerea investițiilor în economia națională, unul din principalele subiecte pe agenda Forumului de afaceri moldo-emiratez

Atragerea investițiilor în economia națională, unul din principalele subiecte pe agenda Forumului de afaceri moldo-emiratez

   
08.02.2017   810 Accesări  

Peste 20 de directori ai marilor companii din Emiratele Arabe Unite vor fi prezente astăzi, 8 februarie, la Chișinău, la Forumul de afaceri moldo-emratez. La acest eveniment de amploare vor participa peste 100 de companii din Republica Moldova. Parte a evenimentului vor fi, de asemenea, reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și ai Agențiilor de Dezvoltare Regională, care vor negoca în vederea stabilirii unor eventuale relații de cooperare cu partea emirateză. 

Evenimentul este organizat în contextul vizitei de lucru a ministrului Economiei a Emiratelor Arabe Unite (EAU), Sultan Bin Saeed Al Mansoori.

În cadrul vizitei va fi pusă în discuție consolidarea dialogului moldo-emiratez, dezvoltarea relațiilor comercial-economice și alte teme de interes reciproc.

În cadrul discuțiilor cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, alți oficiali ai Guvernului Republicii Moldova, vor mai fi abordate subiectele legate de atragerea investițiilor emirateze în economia națională, implementarea unor proiecte comune în diferite domenii, precum și aspecte legate de avansarea negocierilor privind semnarea Acordului bilateral de promovare și protejare a investițiilor.

"Forul de Afaceri moldo - emiratez" are drept scop familiarizarea mediului de afaceri emiratez cu oportunitățile investiționale și de export a Republicii Moldova, promovarea dialogului de afaceri și stabilirea parteneriatelor bilaterale.

Delegația oamenilor de afaceri emiratezi acoperă sectoarele de investiții și dezvoltare, comerț, transport, industrie, sector agroalimentar, zone economice libere, camere de comerț și industrie, ș.a.