Prima   -  Presa   -  Noutăți - ADR Sud a purces la implementarea a 6 proiecte de dezvoltare regională cu finanțare din FNDR. Vezi mai jos lista proiectelor ce vor fi realizate la sudul Moldovei începând cu anul 2017

ADR Sud a purces la implementarea a 6 proiecte de dezvoltare regională cu finanțare din FNDR. Vezi mai jos lista proiectelor ce vor fi realizate la sudul Moldovei începând cu anul 2017

   
22.03.2017   537 Accesări  

În Regiunea de Dezvoltare Sud au fost lansate și urmează a fi implementate, în acest an, 6 proiecte de dezvoltare regională, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Prin Decizia nr. 1/17 a Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) din 27 ianuarie 2017, a fost aprobată alocarea a peste 36 de milioane de lei pentru implementarea celor 6 proiecte.

În acest an, importante surse financiare din FNDR au fost alocate pentru proiecte de reabilitare a infrastructurii drumurilor regionale și locale, aprovizionare cu apă și sanitație, eficiență energetică în clădiri publice și de dezvoltare a infrastructurii de afaceri.

Din cele 6 proiecte cu finanțare din FNDR, 5 vor au fost lansate în acest an, iar pentru unul, lansat în 2014, a fost extins termenul de implementare.

În 2017, bugetul total al FNDR este de circa 186 de milioane de lei. FNDR reprezintă 1% din Bugetul de Stat al Republicii Moldova.

Actualmente, în calitate de instituție responsabilă pentru implementarea proiectelor, ADR Sud a demarat procedura de lansare și desfășurare a licitațiilor publice pentru  achiziționarea lucrărilor, bunurilor și serviciilor în cadrul proiectelor aflate în curs de implementare.