Prima   -  Presa   -  Noutăți - O misiune de experți ai PNUD și ai Băncii Mondiale efectuează o vizită de monitorizare în țara noastră

O misiune de experți ai PNUD și ai Băncii Mondiale efectuează o vizită de monitorizare în țara noastră

   
20.07.2017   971 Accesări  

O misiune de experți ai Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și ai Băncii Mondiale efectuează, în săptămâna curentă, o vizită de monitorizare în țara noastră. Scopul este de a observa cum sunt realizate prevederile agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă cu referire la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. În acest sens, astăzi la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a avut loc o ședință de lucru, în care s-a discutat despre implementarea agendei și prevederile acesteia în cadrul politicilor sectoriale.

 "Ne propunem să intensificăm eforturile de realizare a obiectivelor și țintelor stabilite pentru dezvoltarea durabilă. Agenda prevede activități conexe și intervențiile ministerului pentru realizarea țintelor și obiectivelor. Vom ține cont de recomandările experților și vom coopera interinstituțional în acest sens", a precizat Dorin Andros, Secretarul de Stat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, în cadrul ședinței.  

În cadrul discuțiilor, experții au explicat că vor prezenta autorităților publice centrale o viziune preliminară, iar pe parcursul a următoarelor trei luni vor elabora un raport cu recomandări de  sporire a implementării acțiunilor agendei 2030.