Prima   -  Presa   -  Noutăți - Cooperarea descentralizată Franța-Moldova, un avantaj pentru atractivitatea teritoriilor

Cooperarea descentralizată Franța-Moldova, un avantaj pentru atractivitatea teritoriilor

   
14.08.2017   866 Accesări  

Ambasada Franței, Agenția Universitară a Francofoniei și partenerii lor au  decis  să  lanseze  un  concurs  vizînd  susținerea  proiectelor  de  dezvoltare  locală  care  se înscriu  într-un  demers  de  cooperare  descentralizată  internațională  urmărind  asocierea autorităților  locale  din  Franța  și  Republica  Moldova  și  a  partenerilor  acestora  (societatea civilă,  ONG,  universitate,  liceu,  altele)  în  scopul  de  a  desfășura  proiecte  comune,  pe teritoriile lor respective.

Vor fi privilegiate proiectele care :

  - Asociază experiența colectivităților franceze și a partenerilor acestora în procesul de dezvoltare locală din Moldova (intercomunalitatea, ...), în special vizând transferul de competențe prin intermediul unor instruiri specifice sau prin seminare.
  - Mobilizează, în cadrul colectivităților, alți actori din teritoriu : universități, întreprinderi mici, clustere (pepiniere de întreprinderi), instituții spitalicești sau de sănătate, asociații, diaspora din Franța, federații profesionale, etc. ;
  - Vizează reunirea mijloacelor de intervenție și eficientizarea acțiunilor.
  - Integrează o componentă de instruire profesională (vezi rubrica « Componentele
proiectelor »).
  - Pe lîngă aceasta, sunt privilegiate practicile vizînd consolidarea durabilă a relațiilor de cooperare descentralizată, în special cele care prevăd :

  • instituirea unui comitet de coordonare care să asigure monitorizarea regulată a acțiunii;
  • acțiuni de informare și de comunicare în legăruă cu acțiunile întreprinse asociind Ambasada Franței și partenerii acesteia.

  - Proiectele care favorizează o implicare echilibrată a femeilor și a bărbaților. De exemplu,se va solicita un echilibru de gen în cadrul invitațiilor.

Repere:

  • Dosarul trebuie sa fie scris în ambele limbi: franceză / română
  • Data limită de depunere a dosarului în format electronic : 15 septembrie 2017
  • Selectarea dosarelor : cu începere din 18 septembrie 2017
  • Anunțarea rezultatelor selecției : 22 septembrie 2017
  • Semnarea contractelor de finanțare : cel tîrziu 29 septembrie 2017
  • Începerea activităților din cadrul proiectului : cu începere din 01 octombrie 2017, după semnarea contractului de cofinanțare.

Detalii concurs:

Concurs_Coop_Dec_Projet-7_ro.pdf

Concurs_Coop_Dec_Projet-7_Fr.pdf

Parteneri: