Prima   -  Presa   -  Noutăți - IDIS anunță concurs de selectare a reprezentanților organizațiilor societății civile pentru consolidarea capacităților

IDIS anunță concurs de selectare a reprezentanților organizațiilor societății civile pentru consolidarea capacităților

   
04.09.2017   883 Accesări  

Reprezentanții organizațiilor societății civile din Republica Moldova sunt bineveniți să aplice la un nou program de dezvoltare a capacităților în domeniul monitorizării achizițiilor publice și  a modului în care sunt utilizați banii publici.  

Programul face parte din proiectul «Îmbunătățiri inovative în sistemul de achiziții publice din Republica Moldova prin incluziune, creativitate și practici de respectare a legislației / Cutting edge improvements in the public procurement system in Moldova through inclusiveness, creativity and law-abiding practices», finanțat de UE prin intermediul Programului de consolidare a rolului societății civile în monitorizarea operațiunilor de suport bugetar. Proiectul este implementat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) "Viitorul".

 Cine poate aplica ?

-  Reprezentanții organizațiilor non guvernamentale din Republica Moldova (inclusiv reprezentanții asociațiilor de părinți)

-  Reprezentanții mass media

-  Lider activi civic dornici de a monitoriza modul în care autoritățile utilizează banii publici.

 Este relevant să aplicați dacă :

  • Activați într-o organizaţie a societăţii civile în Republica Moldova, sunteți jurnalist sau un activist civic, încercând să contribuiți la dezvoltarea comunității Dvs. și responsabilizarea autorităților publice?
  • Doriți să îmbunătățiți capacitățile organizației Dvs. de a participa în procesul decizional, de implicare activă la soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitatea dvs.?
  • Doriți ca vocile din localitățile pe care le reprezentați să fie auzite de către factorii de decizie și să fie luate mai des în considerare?
  • Doriți să fiți promotori ai transparenței și eficienței achizițiilor publice la nivel local sau național și să însușiți diverse instrumente de monitorizare a modului în care sunt utilizați banii publici?
  • Considerați că ar trebui întreprinse măsuri pentru ca achizițiile publice să devină mai accesibile și transparente?

Acest program este o șansă de a obține competențe și cunoștințe noi, de a găsi noi parteneri și colegi cu aceeași viziune și să participați activ la discuții și instruiri.

Ce cuprinde programul de dezvoltare a capacităților?

13 sesiuni de trening și 3 vizite de studiu pentru a se familiariza cu cele mai bune practici locale din domeniul achiziiilor publice locale și transparenței

 Care sunt subiectele abordate?

-          Consolidarea capacităților instituționale ale organizațiilor societății civile

-          Scrierea proiectelor

-          Funcționarea sistemului de achiziții publice în Republica Moldova

-          Procesul de achiziție publică. Etape și proceduri de achiziție

-          Soluționarea litigiilor în domeniul achizițiilor publice.

-          Concurența pe piața achizițiilor publice.

-          Transparența și deschiderea datelor în achiziții publice

-          Integritatea sistemului de achiziții publice. Controlul și auditul sistemului de achiziții publice

-          Monitorizarea achizițiilor publice de către societatea civilă. Metodologii de monitorizare utilizate la nivel internațional

-          Instrumentul "stegulețelor roșii" în monitorizarea achizițiilor

-          Achizițiile publice electronice

-          Crearea și dezvoltarea unei platforme privind monitorizarea achizițiilor publice și trasarea obiectivelor și activităților care urmează a fi realizate în parteneriat

Durata desfășurării și costurile

Programul de dezvoltare a capacităților se va desfășura în perioada 21 septembrie 2017 - decembrie 2017. Durata fiecărui training 4-5 ore (10.00 - 14.00) cu pauză de cafea. Cheltuielile pentru instruire for fi acoperite din proiect.

Participanții la program, cu reușite, vor primi certificate de participare.

Criterii de selecție

Suntem în căutarea de lideri ai societății civile motivați și care sunt dispuși să participe la toate activitățile programului.

Se va acorda prioritate reprezentanților organizațiilor societății civile din regiuni.

Procedura de aplicare

Așteptăm formularul de aplicare completat (atașat) și CV-ul dvs. până la 5 septembrie 2017, ora 17.00. Vă rugam să transmiteți dosarul Dvs. la următoarea adresă de e-mail: carolina.ungureanu@viitorul.org. Daca aveți întrebări suplimentare puteți sa va adresați către Ungureanu Carolina la numărul de telefon 022 22 18 44 sau la adresa de e-mail menționată mai sus.

Draft_Formular_de_aplicare pdf