Prima   -  Presa   -  Noutăți - Până la 25 decembrie a.c. se anunță deschis apelul pentru participarea la proiectul Vzlyot 2018

Până la 25 decembrie a.c. se anunță deschis apelul pentru participarea la proiectul Vzlyot 2018

   
11.12.2017   1411 Accesări  

Informații generale despre proiectul Vzlyot 2018:

Scopul principal al VZLYOT este de a crea o platformă de comunicare bazată pe încredere și de a genera un dialog permanent între societatea civilă, tinerii activiști, tinerii liderii promițători și membrii organizațiilor de bază din Moldova. Școala este o platformă pentru tinerii activi, în sensul dezvoltării capacităților de lider și abilităților personale.

Obiectivul Vzlyot este de a oferi participanților ocazia de a acționa in interesul si dezvoltarea comunităților lor și de a construi încredere, de a crea un dialog regulat între societatea civilă, tinerii activiști, tinerii lideri și membrii organizației de bază din întreaga Moldova, inclusiv Transnistria. Este, de asemenea, o mare oportunitate ca tinerii din comunitățile de pe ambele maluri ale Nistrului să construiască punți de legătură în spațiul de comunicare, să se întâlnească și să învețe despre comunități și parteneriate, precum și să dezvolte și să implementeze inițiative comune în beneficiul comunitățile și mediile pe care le reprezintă.

În ultimii 6 ani, proiectul Vzlyot a fost finanțat de către Ambasada Marii Britanii la Chișinău și a devenit o inițiativă bine-cunoscută care abordează cele mai importante provocări cu care se confruntă Moldova, inclusiv: (i) lipsa de încredere și lipsa de motivare; (ii) comunicarea între tineri din diferite sectoare și regiuni și (iii) lipsa dialogului privind valorile. De-a lungul anilor, peste 160 de participanți la "Vzlyot" au devenit o rețea vie de lideri de succes în mass-media, politică și societatea civilă.

Ediția "Vzlyot" 2018 cuprinde o școală de iarnă (perioada: 31.01 - 03.02.2018), o tabără de primăvară (perioada: 19.04 - 22.04.2018) și acordarea a 8 granturi mici (cu o perioadă de implementare de 2 luni) pentru cele mai bune idei de proiecte, care vor fi transparent selectate de către participanți în timpul școlii de iarnă.

Ediția din acest an este realizată cu suportul Fondului Internațional Visegrad, în cadrul proiectului cu nr. 21720092.

Grup țintă:

25 de tineri (cu vârsta cuprinsă între 20-25 ani) din diferite regiuni ale Moldovei: Centru, Sud, Nord și Transnistria. Un grup echilibrat din punct de vedere geografic, experiență în activitățile extrașcolare / civice din comunitatea solicitantului/ei, cu accent pe motivația de a participa în cadrul proiectului.

Limba de lucru în cadrul proiectului este limba rusă.

Formularele de aplicare pot fi depuse individual (o persoană) sau echipe mici de 2-3 persoane care au o idee comună de proiect. O persoană sau o echipă poate aplica o singură dată/un singur formular. Puteți aplica aici: Formular Vzlyot 2018 în perioada 5 - 25 decembrie 2017.