Prima   -  Presa   -  Noutăți - Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu anunţă concurs pentru selectarea propunerilor de proiecte

Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu anunţă concurs pentru selectarea propunerilor de proiecte

   
11.01.2018   582 Accesări  

Reprezinți un ONG (organizație non-guvernamentală) sau OSC (organizație a societății civile) și ai o idee de proiect? Accesează acum Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilităţii Globale de Mediu (GEF) și ia asistență financiară pentru proiectul tău!

Programul oferă granturi organizațiilor din Republica Moldova pentru a le permite să facă față provocărilor globale de mediu, în timp ce abordează necesitățile de dezvoltare durabilă.

Suma maximă/grant alocat : $50.000

Deadline: 30 Iunie 2018

Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilităţii Globale de Mediu (GEF) invită ONG-urile şi OSC-urile să prezinte propuneri de proiecte:

 1. în domeniile de interes ale programului:
 • conservarea peisajului terestru la nivel de comunitate;
 • agroecologie inovativă inteligentă din punct de vedere al climei;
 • co-beneficiile de acces la sistemul energetic cu emisii reduse de carbon;
 • coaliții de management al substanțelor chimice locale și globale;
 • platforme de dialog politic și de planificare între OSC și Guvern;
 • promovarea incluziunii sociale:
 • integrarea dimensiunii de gen;
 • implicarea tinerilor.

 2. În domeniul Dezvoltării Capacităților.

Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu oferă granturi organizațiilor non-guvernamentale și organizațiilor din comunitate (ONG/OSC) din țările în curs de dezvoltare pentru a le permite să facă față provocărilor globale de mediu, în timp ce abordează necesitățile de dezvoltare durabilă. Motto-ul SGP este “acțiunea comunității cu impact global!”.

GEF SGP activează în 126 de țări. SGP Moldova a început finanțarea proiectelor în 2013. De atunci, acesta a înregistrat succese în ceea ce privește finanțarea și oferirea suportului tehnic pentru mai mult de 12 proiecte susținute prin granturi. SGP este un program corporativ al GEF, implementat de PNUD și executat de UNOPS.

Pot fi evidențiate următoarele obiective specifice:

 1.  
  1. de a îmbunătăți gradul de conștientizare și înțelegere despre Programul de Granturi Mici al GEF, strategia acestuia și rezultatele;
  2. schimb de experiență între ONG-uri/OSC-uri ce activează pentru abordarea problemelor globale de mediu pentru a facilita schimbul de experiență și replicare a bunelor practici;
  3. promovarea și consolidarea parteneriatelor dintre părțile interesate, precum, ONG-uri/OSC-uri, organizațiile finanțatoare internaționale, autoritățile publice centrale și locale, comunitățile de business, și comunitățile locale.
 2.  

Informații despre procedura de aplicare, criteriile de eligibilitate și alte detalii le puteți afla la ➡️ https://goo.gl/GhS8YG