Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizită de monitorizare întreprinsă în cadrul proiectului ”Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanţă regională”

Vizită de monitorizare întreprinsă în cadrul proiectului ”Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanţă regională”

   
31.05.2018   581 Accesări  

În data de 30.05.2018, Nicolae Cotruță, specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor la Agenția de Dezvoltare Regională Sud, a întreprins o vizită de monitorizare la Cahul, în cadrul proiectului "Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională"La fața locului, s-a constatat că lucrările de construcție în cadrul proiectului dat se execută conform graficului stabilit. La moment, antreprenorul general execută lucrările de construcție a rețelei interne de apeduct. Urmează ca, în perioada imediat apropiată, să înceapă lucrările de construcție a rețelei de gazoduct. La vizita de monitorizare au mai participat antreprenorul, supraveghetorul tehnic și beneficiarul proiectului. De asemenea s-au discutat asupra unor soluții pentru buna implementare a proiectului respectiv.

Proiectul "Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională", implementat de ADR Sud, este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Valoarea acestuia este de 20 861 690 lei, dintre care 20 000 000 lei - alocații din FNDR și 861 689 lei reprezintă contribuția Consiliului Raional Cahul. Pentru anul curent, pentru derularea lucrărilor în cadrul proiectului dat, din FNDR au fost alocați 3 mln. lei.

Crearea Parcului Industrial Cahul va avea un impact direct asupra dezvoltării economice şi a creşterii nivelului de industrializare a sudului ţării. Se prevede atragerea investiţiilor directe în regiune în mărime de aproape 103 milioane de lei şi crearea a cel puţin 440 de locuri noi de muncă spre sfârşitul celui de al cincilea an de activitate al parcului.