Prima   -  Presa   -  Noutăți - Comitetul Director Local al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru” din orașul Leova” a aprobat un plan de acțiuni pentru trimestrul III al anului 2018

Comitetul Director Local al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru” din orașul Leova” a aprobat un plan de acțiuni pentru trimestrul III al anului 2018

   
16.07.2018   505 Accesări  

Comitetul Director Local (CDL) al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru" din orașul Leova" s-a întrunit vineri, 13 iulie a.c., în cadrul celei de-a doua ședințe. În cadrul acesteia a fost audiat raportul de activitate al managerului de proiect pentru trimestrul II al anului 2018 și aprobat planul operațional de implementare a proiectului pentru trimestrul III al aceluiaș an.

Ședința a fost prezidată de Dorin Marin, președintele CDL al proiectului "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru" din orașul Leova" și manager al instituției nominalizate. Directorul liceului a salutat prezența și a ținut să menționeze necesitatea participării active a fiecărei părți interesate în realizarea cu succes a proiectului.

Totodată, Dorin Marin a declarat că, odată cu sporirea eficienței energetice a instituției, aceasta va deveni mai atractivă și mai prestigioasă. Investițiile venite din partea UE vor asigura condiții mai bune de studiu pentru elevii care învață aici și, respectiv, pentru cadrele didactice și personalul tehnic.

În context, Denis Parea, consultant național MSPL/GIZ în servicii publice locale, a menționat că CDL-urile nou-create vor oferi soluții pentru orice probleme care ar putea apărea pe parcursul implementării proiectelor și, totodată, vor oferi mai multă responsabilitate părților implicate la nivel local.

În cele ce urmează, membrii CDL au lucrat în comun asupra Planului operațional de implementare a proiectului "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru" din orașul Leova", adresând întrebări specialistei ADR Sud, dnei Viorica Cuțitaru, și consultantului local GIZ, Igor Torpan. După o rundă de clarificări și dezbateri, membrii CDL au inclus în planul proiectului câteva activități suplimentare și au aprobat, în unanimitate, operarea unor modificări în documentul respectiv.

O altă chestiune de pe ordinea de zi a ședinței CDL a fost cea cu privire la audierea raportului pentru trimestrul II al proiectului de sporire a eficienței energetice a LT "Constantin Spătaru" din Leova. În acest context, Natalia Cernea, managerul proiectului, a prezentat principalele activitați desfășurate în decursul lunilor aprilie-iunie 2018 și a bifat progresul înregistrat în procesul de implementare a proiectului dat.

O altă decizie aprobată în cadrul celei de-a doua ședințe a CDL al proiectului "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru" din orașul Leova" este cea cu privire la aprobarea planului de acțiuni pentru trimestrul III al anului 2018.

Menționăm că proiectul "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru" din orașul Leova" este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Agenția de Dezvoltare Regională Sud. Acest proiect este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).