Prima   -  Presa   -  Noutăți - Sărbătoare mare în satul Tudora, raionul Ștefan Vodă, unde a fost organizat Festivalul Piersicilor

Sărbătoare mare în satul Tudora, raionul Ștefan Vodă, unde a fost organizat Festivalul Piersicilor

   
16.07.2018   1184 Accesări  

Sărbătoare mare în satul Tudora, raionul Ștefan-Vodă, unde a fost organizată duminică, 15 iulie 2018, o nouă ediție a Festivalului Piersicilor.

Evenimentul a reunit peste 30 de agricultori. Oamenii au putut gusta piersici suculenţi, prăjituri cu piersic, dar şi ţuică. La intrare, oaspeţii au primit eşarfe portocalii, dar şi câte o sticlă de compot din piersici. Producătorii s-au pregătit minuțios de festival. Ei au adus cei mai frumoşi și gustoşi piersici şi spun că sunt mulţumiţi de recolta din acest an, dar se plâng că nu au unde să îşi vândă fructele. Oamenii au rămas mulţumiţi de ofertă.

În afară de piersicii dulci, oaspeţii au putut savura şi diverse bucate gătite de gospodinele din Tudora. Aceste fructe suculente sunt ingredientul de bază şi pentru prepararea unei ţuici ecologice şi exterm de delicioase. Evident băutura trebuie consumată în cantităţi moderate.

Vizitatorii au putut participa şi la concursuri. Aceştia au încercat să stoarcă cât mai mult suc.

În cadrul evenimentului, mai mulţi meșteri populari din diferite localități ale raionului şi-au expus spre admirația publicului, dar și pentru vânzare lucrările sculptate manual în lemn. Preţul uneia ajunge până la 2.000 de lei.

Oamenii au organizat chiar şi picnicuri.

Tradiţionalul Festival al piersicilor este organizat de primăria satului Tudora împreună cu Asociaţia obştească "Meleag Natal".

"Evenimentul constă în promovarea satului Tudora ca destinaţie turistică, localitate amplasată pe malul Nistrului, dar promovăm şi fructul nostru principal care a scos Tudora în relief şi în întreaga lume, piersicul", a menționat organizatoarea acestuia, Dorina Onici.

"Această sărbătoare s-a organizat anume în această localitate pentru că satul Tudora este o localitate unde se cultivă cel mai mult acest fruct delicios, piersicul", a spus preşedintele raionului Ştefan Vodă, Nicolae Molozea

Festivalul Hai la piersici este organizat al treilea an consecutiv.