Prima   -  Presa   -  Noutăți - 15 reprezentanți ai MADRM și cele 4 ADR-uri au participat la un atelier de lucru privind mecanismele monitorizării bazate pe rezultat în implementarea SNDR și SDR-uri 2016-2020

15 reprezentanți ai MADRM și cele 4 ADR-uri au participat la un atelier de lucru privind mecanismele monitorizării bazate pe rezultat în implementarea SNDR și SDR-uri 2016-2020

   
27.07.2018   620 Accesări  

La 27 iulie 2018, a fost organizat un atelier de lucru privind mecanismele monitorizării bazate pe rezultat în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională (SNDR) și Strategiilor de Dezvoltare Regionale (SDR) pentru perioada 2016-2020. La sesiunile de discuții au participat reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), ai celor 4 Agenții de Dezvoltare Regională (ADR) și ai Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova (BNS). Atelierul de lucru a fost organizat cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” – implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) –, în parteneriat cu MADRM.

Dorin Andros, Secretar de stat, MADRM: „Este îmbucurător faptul că am avansat în procesul de monitorizare bazate pe rezultat. Noi trebuie să avem abordări unice și uniformizate la nivel de țară pentru monitorizarea și evaluarea indicatorilor pentru sectorul de dezvoltare regională, iar Ghidul la care lucrăm ne va facilita și eficientiza acest proces”.

Alexandr Muravschi, Consultant Național Superior în domeniul politicii de coordonare a dezvoltării regionale: „Noul model de raportare care îl discutăm este cel orientat spre monitorizarea rezultatelor. Astfel, acest atelier de lucru, vrem să îl folosim eficient și util mai ales  în momentul când vom începe a lucra la evaluarea SNDR și SDR 2016-2020 ”.

Totodată, în cadrul evenimentului a fost prezentat și discutat Ghidul monitorizării bazate pe rezultat în implementarea SNDR și SDR-uri pentru perioada 2016-2020. De asemenea, au fost prezentați și discutați indicatorii principali ai dezvoltării regionale și a foilor de indicatori pentru obiectivul general, dar și a celor trei obiective specifice ale SNDR 2016-2020.

**************

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).