Prima   -  Presa   -  Noutăți - Festivalul folcloric „La vatra horelor bucuriene”, la cea de-a XXVII-a ediție

Festivalul folcloric „La vatra horelor bucuriene”, la cea de-a XXVII-a ediție

   
14.08.2018   977 Accesări  

Duminică, 13 august 2017, demnii promotori ai tradiţiilor şi obiceiurilor moldave s-au prins în horă în cadrul festivalului folcloric "La vatra horelor bucuriene" din satul Bucuria, raionul Cahul. Festivalul, care îmbină cele mai frumoase elemente ale tezaurului strămoşesc: dans, cântec şi meşteşugărit a ajuns la cea de-a 27 ediție. Evenimentul a fost organizat de Primăria satului Bucuria și Consiliul Raional Cahul.

Vizitatorii și participanții la festival au avut posibilitatea de a admira expozițiile cu obiecte tradiționale prezentate de meșterii populari, cât și mostre din cele mai mari bogății ale zestrei regiunii din care provin, rezultînd astfel un program vast al evenimentului, ce a variat între cîntec și joc.

Fanfara din satul Huluboaia, care este cea mai veche fanfară din Moldova, a susținut un recital muzical la deschiderea Festivalului.

Printre invitați a fost și un ansamblu folcloric din România în frunte cu conducătorul muzical, dna Florica Harangus, Marian Rădulescu care a venit cu o donație de 500 de cărți pentru Biblioteca satului Bucuria.

Din raionul Cahul la festival au participat ansambll folcloric „Bucuria" s. Bucuria, ansamblul de dans al orchestrei de muzică populară pentru copii „Andrieş" s.Andruşul de Jos, ansamblul de muzică şi dans „Cucorenii" din s. Cucoara, ansamblul „Sălcioara" s. Taraclia de Salcie, ansamblul vocal „Opincuţa" s. Zîrneşti, ansamblul „Sălcioarele" s. Burlacu, ansamblul folcloric „Roata Norocului", s. Andrușul de Sus, precum și două colective din raionul Cantemir - ansamblul folcloric „Canianca" s. Cania, și  ansamblul de dans popular „Mocăncuţa" s. Cociulia.