Prima   -  Presa   -  Noutăți - Tinerii cu idei inovative sunt invitați să dezvolte proiecte individuale în domeniul agriculturii inteligente

Tinerii cu idei inovative sunt invitați să dezvolte proiecte individuale în domeniul agriculturii inteligente

   
26.09.2018   963 Accesări  

Proiecte de gestionare a operațiunilor agricole de la distanță cu telefonul mobil, obținerea datelor care permit planificarea eficientă a resurselor și activităților agricole, monitorizarea în timp real a lucrărilor agricole prin intermediul furnizării de date la distanță, sunt reale și deja implementate de agricultorii din Moldova.

Aceste experiențe vor fi discutate în cadrul unei sesiuni organizate pe 30 septembrie la Chișinău. Soluțiile IT în agricultură nu mai sunt fantezii. Tinerii care sunt interesați de astfel de proiecte sunt invitați să participe la discuții, iar cei mai îndrăzneți vor putea să dezvolte proiecte individuale de conectare a agriculturii la soluții IT și să le prezinte ulterior la Hakatonul Agricol care se va desfășura in Octombrie.

Până atunci îi încurajam pe tinerii care au vreo legătură cu sectorul agricol, dar și tineri din domeniul IT să se înscrie la sesiunea din 30 septembrie, care se va desfășura de la 11.00 pana la 14.00,  pe adresa bd Ștefan cel Mare 202, et. 4, Generator HUB (clădirea din spatele Kentford). .Atmosferă plăcută, ceai și cafea pentru facilitarea discuțiilor vor fi asigurate.

Cheltuielile de deplasare tur-retur vor fi returnate.

Detaliile despre eveniment și înregistrarea la eveniment o puteți face pe adresa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScQ6ZuFxhepQlPkxZHgDKbfmOSJ7V_pzmMe-bQCI7WjUaaVPQ/viewform