Prima   -  Presa   -  Noutăți - Specialiștii ADR Sud monitorizează lucrările desfășurate în cadrul proiectului "Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin conectarea localităților și a drumurilor locale de pe coridorul 20 - RD Sud, R34-Sîrma-Tomai-Sărăteni-Hîrtop-la rețeaua de drumuri naționale"

Specialiștii ADR Sud monitorizează lucrările desfășurate în cadrul proiectului "Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin conectarea localităților și a drumurilor locale de pe coridorul 20 - RD Sud, R34-Sîrma-Tomai-Sărăteni-Hîrtop-la rețeaua de drumuri naționale"

   
11.10.2018   603 Accesări  

Astăzi, 11 octombrie 2018, Maria Culeșov, directorul ADR Sud, și specialiștii Secției management proiecte din cadrul instituției au întreprins o vizită de monitorizare în satul Hârtop, raionul Cimișlia, pentru a verifica cum decurg lucrările în cadrul proiectului investițional "Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin conectarea localităților și a drumurilor locale de pe coridorul 20 - RD Sud, R34-Sîrma-Tomai-Sărăteni-Hîrtop-la rețeaua de drumuri naționale", implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud, din mijloacele Fondului Național de Dezvoltare Regională.

În cadrul vizitei efectuate, specialiștii ADR Sud s-au documentat în ceea ce privește situația curentă privind implementarea proiectului, mersul desfășurării lucrărilor și progresul înregistrat și au luat act de un șir de aspecte pe care factorii de decizie urmează să le ia în considerare în vederea implementării corespunzătoare a proiectului.

S-a constatat că, la ziua de azi, antreprenorul execută lucrări de construcție a trotuarelor și a intrărilor în curți, inclusiv de montare a podețelor la intersecțiile cu drumurile secundare. Totodată, se lucreală asupra executării straturilor de fundare a părții carosabile pe porțiunea de drum ce unește satele Hîrtop și Mereni.

Lucrările în cadrul proiectului dat au fost începute la 9 august 2017. Până la moment au fost executate lucrări de așternere a îmbrăcămintei de asfalt pe o lungime de 2,35 km (primul strat).

Precizăm că, prin Hotărârea Guvernului nr.203 din 29 martie 2017, proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin conectarea localităților și a drumurilor locale de pe coridorul 20-RD Sud, R34 Sîrma-Tomai-Sărăteni-Hîrtop la rețeaua de drumuri naționale - R3" a fost inclus în DUP pentru anii 2017 - 2020, spre finanțare din FNDR. 

Proiectul presupune reparația capitală a 2,5 km de drum cu două benzi de circulație din îmbrăcăminte asfaltică și amenajarea intrărilor în curți și trotuare pe ambele părți și construcția a 3,0255 km de drum. De drum vor beneficia 2500 locuitori ai comunei Hîrtop, 8 instituții publice și 10 agenți economici.

Proiectul investițional "Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin conectarea localităților și a drumurilor locale de pe coridorul 20 - RD Sud, R34-Sîrma-Tomai-Sărăteni-Hârtop-la rețeaua de drumuri naționale", implementat cu suportul Fondului Național de Dezvoltare Regională, își propune asigurarea unei conectivități durabile între localitățile cu potențial economic avansat din Regiunea de Dezvoltare Sud, contribuind astfel la ridicarea potențialului economic al localităților vizate în proiect și având impact pozitiv asupra fluxurilor de investiţii în regiune.