Prima   -  Presa   -  Noutăți - Producătorii de struguri din Moldova sunt invitați să-și promoveze strugurii în Polonia

Producătorii de struguri din Moldova sunt invitați să-și promoveze strugurii în Polonia

   
01.11.2018   947 Accesări  

Asociația Producătorilor și Exportatorilor Strugurilor din Moldova lansează un concurs de selectare a producătorilor care vor sa-și prezinte strugurii de masă la piața angro Bronisze, Varșovia din Polonia.

Evenimentul de promovare va fi organizat cu susținerea proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova și Fundația HEKS, în perioada 21-22 noiembrie 2018.

Piața angro Bronisze din Polonia este considerată una dintre cele mai mari platforme de comercializare a fructelor și legumelor în stare proaspătă. În cadrul evenimentului de promovare pentru care au fost rezervați 21 m2, fermierii moldoveni vor discuta direct cu diverși comercianți sau reprezentanții rețelelor de magazine poloneze pentru a negocia condițiile de livrare a strugurilor.

Sunt invitați să participe la concurs companiile membre ale Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Struguri din Moldova ce produc și/s-au exportă struguri de masă în stare proaspătă, conform standardelor internaționale. Totodată, producătorii urmează să-și acopere costurile individuale de transport și cazare.

Companiile interesate de participare sunt invitate să aplice formularul, ce poate fi solicitat la adresa apesmd@gmail.com, până pe data de 10 noiembrie 2018. Iar pentru detalii poate fi contactat Sergiu Zabolotnîi, la numărul +373 69125521, sau email apesmd@gmail.com .

Piața poloneză este suficient de atractivă pentru strugurii produși în Republica Moldova. În 2017 Republica Moldova a exportat cca 1570 tone de struguri, comparativ cu 119 tone exportate în 2016.