Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a participat la prima ședință a Forumului de comunicare cu donatorii

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a participat la prima ședință a Forumului de comunicare cu donatorii

   
30.11.2018   982 Accesări  

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a participat la prima ședință a Forumului de comunicare cu donatorii, organizat de către Ministerul Finanțelor, în contextul implementării Hotărârii Guvernului cu privire la reglementarea cadrului instituțional și mecanismului de coordonare și management al asistenței externe.

Astfel, în cadrul ședinței, Secretarul de stat responsabil de mediu și resurse naturale, Valentina Țapiș, a prezentat ultimele evoluții în domeniu, atât la nivel instituțional, cât și strategic și legislativ. Doamna Țapiș a prezentat și necesitățile sectorului de mediu și schimbări climatice, unde partenerii de dezvoltare ar putea să acorde asistență financiară.

Totodată, Secretarul de stat responsabil de domeniul dezvoltării regionale, Dorin Andros, a prezentat Foaia de parcurs pentru implementarea secțiunii de alimentare cu apa și sanitație a Planului de amenajare a teritoriului național, s-a referit la etapele de realizare, dar și suportul necesar pentru implementarea acestor acțiuni.

Reprezentanții organismelor internaționale au salutat inițiativa Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și a Ministerului Finanțelor de a relua dialogul pe segmentul  de mediu și schimbări climatice și au propus ca ședințele Forumului de comunicare să fie organizate mai frecvent, axându-se pe tematici mai înguste.

La final, s-a convenit ca ședințele Forumului de comunicare să fie organizate în formatul grupurilor de lucru pentru coordonare a asistenței externe, instituite în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin ordinul ministrului Nicolae Ciubuc.