Prima   -  Presa   -  Noutăți - Proiectul USAID/APM organizează o vizită de studiu în SUA pentru producătorii de cireșe

Proiectul USAID/APM organizează o vizită de studiu în SUA pentru producătorii de cireșe

   
28.03.2019   1214 Accesări  

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (USAID/APM) anunță un concurs de selectare a șapte producători de cireșe care vor merge în SUA pentru a studia tehnologiile avansate de producere și post-recoltare a cireșelor. Vizita de studiu este preconizată în lunile iunie-iulie curent și se va desfășura în statele Oregon și Washington.

La concurs sunt invitați să participe producător de cireșe care dispune deja de livezi de cireșe intensive de producere, sau consultanți în domeniul producerii sau post-recoltării cireșelor. Proiectul USAD/APM va acoperi costurile de organizare a vizitei de studiu, de transport internațional și local în cadrul vizitei de studiu și de traducere. Totodată participanții urmează să achite cheltuielile de obținere a vizei, asigurarea medicală  cazarea și diurna.

La selectarea celor șapte participanți proiectul USAID/APM va aplica criterii cum ar fi: deținerea de certificări internaționale GLOBALG.A.P. sau GRASP; existența unor planurile concrete privind adoptarea practicilor și tehnologiilor îmbunătățite în domeniul producerii și post-recoltării cireșelor; experiență în găzduirea evenimentelor de instruire și diseminare a experienței proprii în adoptarea practicilor și tehnologiilor îmbunătățite în domeniul producerii și post-recoltării cireșelor, precum și Gradul de cunoaștere a limbii engleze.

Persoanele interesate pot depune formularul de participare și acordul memorandum disponibile https://drive.google.com/drive/folders/1aJInK1BTuOaM6Z9yeVPMDjpGlvd8zkjz sau în anexă la prezentul mesaj până pe data de 4 aprilie 2019, ora 16.00, pe adresa de e-mail iburlacu@moldovaagro.comcu indicarea în titlul "Aplicație pentru participarea la vizita de studiu cireșe SUA [Denumirea companiei]" .