Prima   -  Presa   -  Noutăți - Concurs de finanțare a ideilor creative pentru dezvoltarea urbană

Concurs de finanțare a ideilor creative pentru dezvoltarea urbană

   
19.06.2019   932 Accesări  

Persoanele cu idei creative care vor veni cu soluţii inovatoare de dezvoltare urbană modernă şi prietenoasă mediului vor fi susținute de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Susținerea face parte din proiectul „Oraşe verzi durabile”, finanțat de Facilitatea Globală de Mediu. Valoarea totală a fiecărui grant este de maxim opt mii de dolari. Inițiativele urmează a fi depuse de entităţi juridice înregistrate în Republica Moldova.

Participanţii la concurs trebuie să asigure minim 30% contribuţie proprie din valoarea totală a proiectului depus.

Propunerile de proiect acceptate în concurs vor acoperi următoarele domenii: mobilitatea urbană; gestionarea deşeurilor; eficienţa energetică şi valorificarea surselor de energie regenerabilă; planificarea urbană durabilă.

„Ne dorim dinamizarea iniţiativelor inovatoare care răspund provocărilor urbanizării, sporesc confortul oamenilor şi produc totodată un impact pozitiv asupra mediului ambiant. În cadrul acestui program de granturi, pe care îl numim simbolic Fast Track Challenge, vom finanţa iniţiative ce pot fi implementate într-o perioadă scurtă şi vor oferi rezultate tangibile în timp util", a afirmat Alexandru Rotaru, manager de proiect la PNUD Moldova.

Proiectele depuse vor fi realizate într-o perioadă de maxim nouă luni. Co-finanţarea poate fi nemonetară sau monetară şi urmează a fi oferită de compania sau consorţiul solicitante de grant.

Evaluarea va avea loc în două etape: examinarea dosarelor depuse, conform criteriilor de eligibilitate, şi prezentarea proiectului inovator în faţa comisiei de evaluare.

Proiectul „Oraşe verzi durabile pentru Moldova", cu o durată de cinci ani are un buget total de 2,72 mln de dolari, dintre care 2,64 mln de dolari sunt acordaţi de Facilitatea Globală de Mediu  şi 80 de mii de dolari  - de PNUD Moldova.