Prima   -  Presa   -  Noutăți - O nouă rundă de granturi pentru Subprogramul Proiecte inovative ale diasporei în cadrul Diaspora Engagement Hub

O nouă rundă de granturi pentru Subprogramul Proiecte inovative ale diasporei în cadrul Diaspora Engagement Hub

   
04.09.2019   1147 Accesări  

Biroul relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat lansează apelul pentru o nouă rundă de granturi în cadrul Programului DIASPORA ENGAGEMENT HUB (DEH) pentru Subprogramul PROIECTE INOVATIVE ALE DIASPOREI.

În cadrul subprogramului respectiv vor fi finanțate proiecte ale specialiștilor din diasporă cu scopul implementării în Republica Moldova a proiectelor și activităților cu caracter inovator din diferite domenii, bazate pe transferul de cunoștințe, experiențe și bune practici internaționale. Termenul de implementare a proiectului este de la 2 săptămâni până la 2 luni. 

Pentru această categorie vor fi oferite granturi a câte 50 000 MDL.

Domenii eligibile pentru finanțare: educație; medicină și sănătate; cultură și arte; administrarea afacerilor; tehnologii informaționale și comunicații; dezvoltarea urbană și rurală; arhitectură și design; inginerie; cercetare științifică; antreprenoriat social; administrare publică; comunicare, jurnalism și relații cu publicul.

Data limită pentru depunerea dosarelor: 15 septembrie 2019.

Perioada de aplicare: (29 august - 15 septembrie 2019, ora 23:59)

Termenul de implementare a proiectului (inclusiv raportarea finală): 15 decembrie 2019.

Pentru regulament, formularul de aplicare și mai multe detalii, rugăm să accesați următorul linkhttp://bit.ly/Granturi_Proiecte_inovative_ale_diasporei  

IMPORTANT:

  • Proiectele pot fi depuse doar de către membrii diasporei cetățeni ai Republicii Moldova, iar activitățile urmează a fi desfășurate doar pe teritoriul Republicii Moldova.
  • Persoanele interesate de subprogram vor depune dosarele prin intermediul unui Formular online.
  • Dosarele care nu sunt însoțite de toate documentele solicitate în apelul pentru propuneri de proiect NU vor fi considerate eligibile și NU vor fi prezentate Comisiei spre evaluare.
  • Câștigătorii granturilor vor fi anunțați atât personal, cât și pe pagina oficială a BRD și vor primi sprijin informațional din partea BRD, în vederea implementării cu succes a proiectelor.

Vor fi considerate complete dosarele ce vor conține:

  • Cererea de finanțare, care include descrierea proiectului ce urmează a fi implementat (Anexa A);
  • Planul de acțiuni privind implementarea proiectului (Anexa B);
  • Anexa D, care include: Copia actului de identitate valabil din Republica Moldova; CV-ul solicitantului; Descrierea grupului de inițiativă (opțional)