Prima   -  Presa   -  Noutăți - Tinerii producători agricoli, îndemnați să solicite subvenții în avans

Tinerii producători agricoli, îndemnați să solicite subvenții în avans

   
30.10.2019   890 Accesări  

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) îndeamnă tinerii producători agricoli care vor să inițieze o afacere în sectorul agricol să participe în cadrul Proiectului „Subvenții în avans pentru proiectele start-up".

MADRM reamintește că, în perioada 02.09.2019 - 22.11.2019, se desfășoară cel de-al V-lea apel de recepţionare a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru anul curent.

Subvențiile în avans sunt acordate doar în baza proiectelor investiționale depuse de producătorii agricoli care vor desfășura pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar.

Cererile de solicitare a subvenției în avans pot fi depuse de tinerii și femeile fermieri care au inițiat afaceri în domeniul agriculturii, conform domeniilor de sprijin prioritate, după cum urmează:

  1. Stimularea investiţiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice;
  2. Stimularea procurării animalelor de prăsilă și menținerii fondului genetic al acestora;
  3. Stimularea investiţiilor pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare;
  4. Stimularea investițiilor pentru producerea legumelor şi a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri);
  5. Stimularea investiţiilor pentru înfiinţarea, modernizarea și defrișarea plantaţiilor multianuale, inclusiv a plantaţiilor viticole şi a plantaţiilor pomicole.

În acest context, MADRM încurajează toți doritorii să participe activ în cadrul Proiectului de acordare a subvențiilor în avans, destinat lansării noilor afaceri în sectorul agroindustrial. 

Amintim că suportul statului constituie 65% din valoarea proiectului care nu depășește 1 milion de lei.

Plățile vor fi efectuate în două tranșe:

I Tranșă - 75% din valoarea subvenției, care se va achita cu condiția prezentării dovezilor cofinanţării din partea Beneficiarului a 35% din valoarea costurilor eligibile;

II Tranșă - 25% din valoarea subvenției, în baza cererii de debursare la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative, conform domeniului în care este efectuată investiția.

Totodată, MADRM a aprobat REGISTRUL instituțiilor recunoscute pentru prestarea serviciilor de consultanță și formare a producătorilor agricoli, lista cărora o puteți găsi accesând linkul:  http://madrm.gov.md/sites/default/files/Documente%20atasate%20Advance%20Pagines/REGISTRUL%20prestatorilor.pdf

Pentru mai multe detalii accesați paginile web: