Prima   -  Presa   -  Noutăți - Noi priorități privind Strategia de Țară a GEF EO7 discutate la Cimișlia

Noi priorități privind Strategia de Țară a GEF EO7 discutate la Cimișlia

   
13.12.2019   1342 Accesări  

La 12 decembrie 2019, în cadrul Consiliului Raional Cimișlia, cu suportul Agenției de Dezvoltare Regională Sud a fost organizată o Discuție publică privind prioritățile pentru Strategia de țară a Programului de Granturi Mici GEF pentru etapa operațională 7.

La întrunire au participat ONG-urile de mediu și reprezentanții APL-lor, care au fost informați despre Programul de granturi mici GEF/UNDP cu o anvelopă financiară de 500 000 USD. Totodată, au fost prezentate rezultatele proiectelor susținute de PGM/GEF în Republica Moldova în etapa precedentă și principalele provocări legate de susținerea proiectelor de mediu în țară reieșind din experiența anterioară.

Au fost expuse noile priorități de finanțare ale GEF în Republica Moldova, împreună cu participanții au fost selectate arealele de finanțare a proiectelor de mediu ale PGM/GEF pentru etapa ce urmează și propuse unele recomandări de proiecte model pentru a fi susținute de PGM/GEF în continuare.

Cu granturi mici de sub 50 000 USD se pot face lucruri mari în destinații concrete din țară - este concluzia celor peste 30 ONG-uri locale și APL-uri asistate de Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova în cadrul întrunirii de la Cimișlia.

Evenimentul a fost desfășurat în cadrul proiectului „Contribuția beneficiarilor la elaborarea Strategiei programului de țară al PGM EO7 în Republica Moldova”, susținut financiar de Programul de Granturi Mici al GEF, realizat de AO Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova. 

Scopul proiectului este elaborarea Strategiei programului de țară al PGM EO7  care țintește să promoveze și să susțină inițiativele inovative, inclusive și scalabile, precum și să încurajeze parteneriate cu implicarea multiplilor actori la nivel local pentru a aborda problemele globale de mediu în peisajele terestre prioritare.