Prima   -  Presa   -  Noutăți - AIPA oferă subvenții pentru proiectele start-up în domeniul agroindustrial

AIPA oferă subvenții pentru proiectele start-up în domeniul agroindustrial

   
30.04.2020   450 Accesări  

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) informează că în perioada 4 mai - 6 iulie 2020, se va desfășura cel de-al VI - lea Apel de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiecte start-up în domeniul agroindustrial.

Subvențiile în avans vor fi acordate doar în baza proiectelor investiționale depuse de producătorii agricoli, ce vor desfășura pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar.

Totodată, cererile de solicitare a subvențiilor în avans vor putea fi depuse de tinerii și femeile fermier ce intenționează să lanseze afaceri în domeniul agriculturii, conform domeniilor de sprijin prioritizate de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, după cum urmează:

stimularea investițiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice;
stimularea investiţiilor pentru procurarea animalor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora;
stimularea investiţiilor pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare;
stimularea investiţiilor pentru producerea legumelor și a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri);
stimularea investiţiilor pentru înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv a plantațiilor viticole și a plantațiilor pomicole.

„În acest context, AIPA încurajează toți doritorii să participe activ în cadrul Proiectului de acordare a Subvențiilor în Avans, în vederea lansării noilor afaceri în sectorul agricol.

Documentele necesare pentru solicitarea subvențiilor în avans sunt disponibile pe pagina web a Agenției sau accesați direct linkul: https://bit.ly/35jMS06", menționează AIPA.