Prima   -  Presa   -  Noutăți - A avut loc deschiderea ofertelor depuse în cadrul concursului privind achiziționarea și contractarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor în cadrul proiectelor cu finanțare europeană, implementate în Regiunea Sud

A avut loc deschiderea ofertelor depuse în cadrul concursului privind achiziționarea și contractarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor în cadrul proiectelor cu finanțare europeană, implementate în Regiunea Sud

   
25.05.2020   411 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Sud, în calitate de autoritate contractantă, a desfășurat vineri, 22 mai 2020, deschiderea ofertelor în cadrul licitațiiilor internaționale privind achiziționarea și contractarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor pentru executarea proiectelor de alimentare cu apă și canalizare și eficiență energetică, implementate în Regiunea de Dezvoltare Sud cu finanțare din sursele Uniunii Europene.

Este vorba de proiectele „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru" din orașul Leova", "Extinderea sistemului de canalizare din orașul Leova. Construcția stației de pompare a apelor uzate din orașul Leova" și "Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă a localităților Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui din raionul Leova".

Pentru proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic "Matei Basarab" din orașul Basarabeasca" procedura de deschidere a ofertelor, preconizată pentru ora 13.00, a fost anulată pe motiv că, până la ora stabilită, nu a fost depusă nicio oferta de participare.

Procedura de deschidere a ofertelor, depuse pentru celelalte trei proiecte la sediul ADR Sud, a fost filmată și transmisă în regim on-line, în timp real.

Astfel, la ora 13.00 a fost transmisă în direct deschiderea celor 2 ofertele depuse pentru proiectul "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru" din orașul Leova" "Extinderea sistemului de canalizare din orașul Leova. Construcția stației de pompare a apelor uzate din orașul Leova", iar la 14.00 a putut fi urmărită integral procedura de deschidere a celor 2 oferte depuse în cadrul proiectului "Extinderea sistemului de canalizare din orasul Leova. Constructia statiei de pompare a qpelor uzate din orasul Leova".

Ulterior, la 14.30, ADR Sud a realizat în direct procedura de dechiderea a celor 2 oferte depuse în cadrul proiectului "Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă a localităților Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui din raionul Leova".  
 
Menționăm, că cele trei licitații publice desfășurate în scopul achiziționării și contractării serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor în cadrul proiectelor cu finanțare europeană au fost de tip deschis și s-au desfășurat conform prevederilor Regulamentului GIZ în domeniul Achizițiilor Publice.

În cele ce urmează, comisia de evaluare va evalua fiecare ofertă în parte și va selecta ofertantul a cărui ofertă a fost determinată să fie în concordanță cu criteriile administrative, economice și tehnice și care a oferit cel mai mic preț.

Procedura de atribuire a contractelor de achiziții publice va respecta regulile stabilite în prezentul Regulament (GIZ PRAG) elaborat în baza prevederilor Ghidului practic PRAG al UE pentru contractele de servicii și contractele de lucrări. Respectarea acestor reguli asigură alegerea obiectivă, transparentă și nediscriminatorie a contractanților cu oferte competitive la cel mai bun raport preț-calitate sau cel mai bun preț, respectând, totodată, eficiența utilizării fondurilor publice.

Precizăm că licitațiile internaționale privind achiziționarea și contractarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor pentru executarea proiectelor „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă a localităților Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui din raionul Leova", "Extinderea sistemului de canalizare din orașul Leova și construcția stației de pompare a apelor uzate din orașul Leova" și "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru" din orașul Leova" au fost lansate în data de 22 aprilie 2020.

Aceste proiecte sunt finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare și Cooper

 

>