Prima   -  Presa   -  Noutăți - A fost inaugurată prima expoziţie virtuală „Expo Business Moldova 2020”

A fost inaugurată prima expoziţie virtuală „Expo Business Moldova 2020”

   
15.12.2020   1034 Accesări  

 „Expo Business Moldova 2020" este prima expoziţie virtuală, inaugurată astăzi pe un portal nou specializat, lansat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a Republicii Moldova. Iniţiativa este o măsură de răspuns pentru companiile interesate de noutăţile în ceea ce ţine de produse şi servicii, în ţară şi peste hotare, în contextul pandemiei, când multe evenimente expoziţionale nu pot fi desfăşurate.

„Expo Business Moldova 2020", cu sloganul „Ai încredere în produsele noastre", este primul eveniment de acest fel. Îl vom organiza cu susţinerea partenerilor naţionali şi internaţionali. Această modalitate este unică în Republica Moldova, ce ne va permite să organizăm activităţile pe care ni le-am propus în acest an", a spus în debutul evenimentului Sergiu Harea, preşedintele CCI.

Oficialul a menţionat că în cadrul expoziţiei  „Expo Business Moldova 2020", desfăşurată în perioada 15-19 decembrie, s-au înregistrat mai multe companii, din diferite sectoare economice - vinificaţie, industrie, IT, prestări servicii etc.

La rândul său, Vitalie Tarlev, secretar de stat la Ministerul Economiei şi Infrastructurii, a subliniat că „acesta este un eveniment inedit, care validează noile realităţi în contextul pandemic". „Acest gen de proiecte va permite prezenţa pe piaţă a antreprenorilor, or, digitalul poate ajuta în acest sens".  „Trebuie să ne deprindem că soluţiile digitale vor fi tot mai prezente în noile realităţi, acest trend trebuie valorificat la maxim, pentru a face faţă noilor provocări", a relevat Vitalie Tarlev.

Evenimentul de lansare a „Expo Business Moldova 2020" a avut loc la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM). „Camera de Comerţ şi Industrie întotdeauna a fost promotorul proiectelor care au prins sol fertil în mediul de afaceri. Acestea îşi propun să promoveze produsele moldoveneşti, precum şi economia în ansamblu, ceea ce este foarte important, deoarece produsele noastre sunt mai puţin cunoscute în lume. Totodată, promovarea online ne va prinde bine şi după ce vom ieşi din pandemie, pentru că lumea se schimbă şi se modernizează", a estimat  rectorul ASEM, Grigore Belostecinic. 

În cadrul evenimentului, rectorul ASEM a primit Premiul de excelenţă al Camerei de Comerţ şi Industrie a R. Moldova, acordat pentru susţinere şi colaborare reciproc avantajoasă dintre cele două instituţii.

„Expo Business Moldova 2020" este plasată pe prima platformă de expoziţii virtuale din Republica Moldova şi poate fi accesată pe www.virtual-fairs.md.  „Platforma a permis fiecărei companii să aibă propriul stand expoziţional şi să-şi prezinte şi promoveze produsele şi / sau serviciile cu imagini vizuale, video, informaţii ş.a., exact cum ar fi în mod tradiţional. Vă doresc ca prin intermediul unui click să găsiţi aici tot ce vă doriţi, pentru a dezvolta businessul în ţara noastră şi în afara ei", a specificat Sergiu Harea.

Conceptul platformei a fost iniţiat şi dezvoltat de către Camera de Comerţ şi Industrie şi este realizat cu suportul financiar al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare în cadrul Proiectului "Optim - Oportunităţi prin Tehnologii şi Inovaţie în Moldova", realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation în parteneriat cu CCI. 

Tot astăzi, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova a semnat un Acord de colaborare cu Uniunea Camerelor Comerţului, Industriei şi Burselor din Turcia. Semnarea documentului are drept scop susţinerea şi promovarea mediului de afaceri din ambele ţări.