Prima   -  Presa   -  Noutăți - Condiții mai bune de învățare în valoare de peste 25 milioane de lei pentru elevii din raionul Basarabeasca

Condiții mai bune de învățare în valoare de peste 25 milioane de lei pentru elevii din raionul Basarabeasca

   
11.06.2021   691 Accesări  

Clădirea Liceului Teoretic „Matei Basarab" din oraşul Basarabeasca este eficientizată energetic în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud.  

În data de 09.06.2021, Culesov Maria - director ADR Sud alături de specialiștii secției managementul integrat al proiectelor, a efectuat o vizită de monitorizare în teren pentru a verifica cum decurg lucrările de renovare a liceului „Matei Basarab” din orașul Basarabeasca și pentru a semna acordurile adiționale în cadrul proiectului "Sporirea eficienței energetice” de care beneficiază instituția de învățământ.

Suma acordurilor adiționale în valoare de 5 milioane de lei va fi utilizată pentru construcția acoperișului și achiziționarea a 2 ascensoare pentru persoanele cu dezabilități.

Reamintim că suma inițială a proiectului, în valoare de 19 milioane de lei, din sursele UE, se folosește pentru eficientizarea energetică a clădirii, construcția sistemului de canalizare și ventilare și instalarea punctului termic, totul pentru a oferi liceului condiții de activare la cel mai înalt nivel.

Consiliul Raional al orașului Basarabeasca a contribuit cu o sumă de 734.335 mii lei pentru  amenajarea zonei verzi și de relaxare de pe teritoriul instituției.

Cei peste 230 de elevi își vor continua studiile într-o ambianță cu mult mai bună, vor socializa pe coridoarele deja mai luminoase a liceului și vor avea la îndemână condiții igienico-sanitare în orice sală de clasă!

 ADR Sud implementează proiecte de calitate, finanțate de UE, pentru o viață mai bună, aici, acasă!