Prima   -  Presa   -  Noutăți - Raionul Cahul va primi 2,776 milioane de euro – grant din partea Germaniei – pentru aprovizionare cu apă și canalizare

Raionul Cahul va primi 2,776 milioane de euro – grant din partea Germaniei – pentru aprovizionare cu apă și canalizare

   
21.09.2021   351 Accesări  

Ministerul Finanțelor, în numele Guvernului Republicii Moldova, municipiul Cahul și Banca de Dezvoltare a Germaniei (KfW), în numele Guvernului Republicii Federale Germania, au semnat Acordul suplimentar de implementare a grantului și proiectului „UE pentru Moldova: Apă curată pentru Cahul" în valoare totală de 2,77 milioane euro (grant).

Acordul în cauză a intrat în vigoare în data de 10 septembrie a.c. și este menit să co-finanțeze proiectul „Aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul", finanțat în baza Acordului de Finanţare şi Proiectului încheiat, în data de 1 august 2018, între KfW, Republica Moldova şi Municipiul Cahul, conform căruia KfW a acordat Republicii Moldova un grant în sumă de 23,5 milioane euro, suplimentat ulterior de Uniunea Europeană cu 10,124 milioane euro.

Scopul proiectului constă în reabilitarea și extinderea infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul. Această activitate va aduce rezultate tangibile directe populației din raionul Cahul, prin minimizarea riscurilor pentru sănătate, vizând autoritățile administrației publice locale (municipalitatea Cahul, raionul Cahul, Cotihana și Crihana Veche), S.A. Apă Canal Cahul, Agenția de Dezvoltare Regională Sud și societatea civilă, precum îmbunătățirea protecției mediului și utilizarea mai inteligentă a resurselor naturale.

Prin această finanţare suplimentară, bugetul total al proiectului va însuma 36,4 milioane euro asistență nerambursabilă, inclusiv 12,9 milioane euro contribuția Uniunii Europene.

În imagine îi vedem pe Domnul Jens Hagen, șef de devizie, Dezvoltare urbană și regională in Europa de Est, Caucaz, Asia Centrală și Doamna Isabel Bodemeyer, manager de portofoliu in Moldova, Dezvoltare urbană și regională in Europa de Est, Caucaz, Asia Centrală, semnând acordul în numele KfW.

Sursa: https://mf.gov.md/