Prima   -  Presa   -  Noutăți - Situația curentă privind implementarea proiectului „Racordarea la utilități a subzonei nr. 18 (Cahul) din cadrul Zonei Economice Libere Bălți", discutată în cadrul unei ședințe la ADR Sud

Situația curentă privind implementarea proiectului „Racordarea la utilități a subzonei nr. 18 (Cahul) din cadrul Zonei Economice Libere Bălți", discutată în cadrul unei ședințe la ADR Sud

   
26.10.2022   183 Accesări  

Situația la zi și progresul înregistrat în cadrul proiectului „Racordarea la utilități a subzonei nr. 18 (Cahul) din cadrul Zonei Economice Libere Bălți" a fost discutat astăzi, în cadrul unei ședințe de lucru care a avut loc la sediul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud.

În cadrul ședinței, prezidate de Ion Pînzari, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud, au fost discutate de comun acord cu reprezentanții antreprenorului și managerul de proiect atât problemele confruntate, cât și soluțiile ce urmează a fi întreprinse în vederea executării cu succes a lucrărilor planificate în cadrul proiectului.

Antreprenorul și celelalte părți implicate în procesul de implementare a proiectului au informat conducerea ADR Sud despre stadiul de avansare a lucrărilor, obstacolele și provocările întâmpinate în procesul de execuție a acestora.Totodată, partenerii de implementare au identificat soluții viabile de depășire a problemelor și impedimentelor care se atestă în procesul de realzare a obiectvelor investiționale.

La moment, pe teritoriul subzonei nr. 18 (Cahul) se desfășoară lucrări de montare a rețelei electrice și de construcție a rețelei de apeduct, fiind prevăzută construcția a 2,4 km de rețea electrică de tensiune înaltă de 10 kV, a rețelei de apeduct pe o lungime de 1,41 km și rețelei de canalizare (1,58 km), precum și construcția a 0,87 km de rețea de gaze naturale de presiune medie.

Valoarea totală a lucrărilor care urmează a fi executate în cadrul proiectului „Racordarea la utilități a subzonei nr. 18 (Cahul) din cadrul Zonei Economice Libere Bălți" constituie circa 12,4 milioane lei, dintre care în jur de 11,2 milioane lei sunt alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).    

Grație investițiilor, subzona nr.18 (Cahul) din cadrul Zonei Economice Libere Bălți va fi racordată la utilități, devenind mai competitivă și atractivă pentru investitori.