Prima   -  Presa   -  Noutăți - Evoluția lucrărilor în cadrul proiectului de extindere a sistemului de canalizare în orașul Cimișlia, discutată în cadrul unei ședințe de lucru la ADR Sud

Evoluția lucrărilor în cadrul proiectului de extindere a sistemului de canalizare în orașul Cimișlia, discutată în cadrul unei ședințe de lucru la ADR Sud

   
21.02.2023   183 Accesări  

Evoluția și progresul înregistrat în cadrul proiectului de infrastructură "Extinderea sistemului de canalizare în orașul Cimișlia", aflat în derulare, inclusiv provocările și soluțiile tehnice care se impun pentru depășirea acestora au fost discutate, astăzi, în cadrul unei ședințe de lucru care a avut loc la sediul ADR Sud, cu participarea beneficiarului proiectului - Primăriei orașului Cimișlia, precum și a antreprenorului, dirigintelui de șantier și altor părți implicate în procesul de execuție a lucrărilor.

La ședință au participat primarul orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi, viceprimarul Sergiu Suhan, directorul ADR Sud, Ion Pînzari, șeful Întreprinderii Municipale "Servicii Publice Cimișlia", Veaceslav Molișteanu, specialiștii secției Managementul integrat al proiectelor din cadrul ADR Sud și alți responsabili.

Pe parcursul discuțiilor a fost specificat că, în cadrul acestui proiect, până la acest moment, antreprenorul a reușit să construiască aproximativ 14,9 km de rețea de canalizare (inclusiv 483 de cămine de vizitare), ceea ce reprezintă circa 40 la sută din valoarea totală a lucrărilor contractate. 

În total, conform documentației de proiect, este prevăzută executarea lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare orășenești existente cu 20,1 km, construcția unei stații de pompare a apelor uzate, conectarea a peste 200 de gospodării individuale și a 277 de agenți economici la servicii de epurare a apelor uzate. Totodată, ca urmare a extinderii  rețelei de canalizare, se preconizează o creștere a numărului de consumatori.

Proiectul "Extinderea sistemului de canalizare în orașul Cimișlia" are o valoare totală de 36,7 mil lei, dintre care 32,6 mil lei sunt alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, iar circa 4,16 mil lei reprezintă contribuția autorității publice locale.

Investiția are drept obiectiv creșterea confortului urban și a atractivității orașului Cimișlia pentru cetățeni și investitori prin extinderea sistemului  de canalizare în conformitate cu standardele naționale.

Ca urmare a investiției, peste 5200 de locuitori ai orașului Cimișlia și 277 de întreprinderi, instituții publice și agenți economici se vor putea conecta la o rețea modernă de canalizare și vor căpăta acces durabil la servicii și utilități publice de calitate.