Prima   -  Presa   -  Noutăți - Sesiune de informare desfășurată de ADR Sud privind completarea dosarului de aplicare în cadrul concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare urbană

Sesiune de informare desfășurată de ADR Sud privind completarea dosarului de aplicare în cadrul concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare urbană

   
14.03.2023   203 Accesări  

 

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud a desfășurat astăzi, 14 martie 2023, o sesiune de informare privind completarea dosarelor (etapa IV) în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor, propuse spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

La ședință au participat reprezentanți ai autorităților publice locale din municipiul Cahul și orașele Cimișlia, Leova și Ștefan Vodă, care au depus note conceptuale în cadrul etapei I a concursului, și au fost promovate, ca urmare a evaluării, pentru etapa de depunere a cererilor de finanțare.

În debutul evenimentului, directorul ADR Sud, dl Ion PÎNZARI, a amintit că scopul concursului este de a susține accelerarea dezvoltării socio-economice a orașelor, în special a orașelor-poli de creștere, capabile să susțină difuzarea dezvoltării în zonele rurale proxime. Totodată, directorul ADR Sud a venit cu un mesaj de îndemn pentru APL-uri de a dezvolta și depune în termen cereri de finanțare de calitate, împreună cu documentele aferente, în scopul atragerii investițiilor în regiune.

La rândul lor, specialiștii agenției au informat participanții vizavi de termenii și condițiile de depunere a setului de acte în cadrul etapei IV a concursului de proiecte, inclusiv au venit cu clarificări în completarea dosarului de aplicare la concurs.

Reamintim că concursul de selectare a proiectelor este realizat în cadrul a două apeluri lansate și desfășurate simultan, începând cu data de 1 noiembrie 2022. 

Autoritățile publice locale din cadrul celor patru localități urbane urmează să depună dosarele după cum urmează:

·        În cadrul apelului pe listă – până pe data de 21 martie 2023, ora 17:00, la sediul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MD-2012, mun. Chișinău, Str. Piața Marii Adunări Naționale, nr. 1, Etaj 2, Oficiul 229); 

·        În cadrul apelului competitiv – până pe data de 27 martie 2023, ora 17:00, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud (MD-4101, or. Cimișlia, bd. Ștefan cel Mare, nr. 12).

Persoana responsabilă din cadrul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: Dl Denis LUNGUL, tel. Tel./Fax: 022 250 532, e-mail: denis.lungul@midr.gov.md.

Persoana de contact din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud: Dl Andrei POPUȘOI, tel. 0241 26286, e-mail: adrsud@adrsud.gov.md.