Prima   -  Presa   -  Noutăți - Banca germană KfW oferă încă 10 mil euro pentru realizarea subproiectului de canalizare în Cahul

Banca germană KfW oferă încă 10 mil euro pentru realizarea subproiectului de canalizare în Cahul

   
26.05.2023   2316 Accesări  

Locuitorii din Cahul vor avea acces îmbunătățit la servicii calitative de canalizare. La Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a fost semnat un Acord dintre Primăria municipiului Cahul, Agenția de Dezvoltare Regională Sud și Banca de Dezvoltare Germană KfW.

Realizarea Acordul de suport pentru implementarea subproiectului „Inițiativa pentru canalizare Cahul", în valoare de 10 mil. euro, este parte a proiectului „Aprovizionarea cu apă și canalizare în Cahul". 

 

Proiectul „Aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul", prevede îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în raion prin extinderea sistemului de aprovizionare cu apă în mun. Cahul, construcția unei stații noi de captare a apei din râul Prut, construcția unei noi stații de tratare a apei potabile în Cahul, precum și extinderea sistemului de canalizare în mun. Cahul, dar și în alte localități ale raionului, în funcție de disponibilitatea mijloacelor financiare.

La final, secretarul de stat în domeniul dezvoltare regională, Natalia Eremia, a urat succes tuturor părților implicate și i-a asigurat de tot sprijinul MIDR în realizarea sarcinilor stabilite.