Prima   -  Presa   -  Noutăți - ODA lansează un Program de sprijin pentru Dezvoltarea IMM în domeniul turismului

ODA lansează un Program de sprijin pentru Dezvoltarea IMM în domeniul turismului

   
25.09.2023   1117 Accesări  

Programul de sprijin pentru dezoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în domeniul turismului 

Apel deschis 25.09-31.10.2023

Programul susține promovarea și facilitarea activităților de turism și antreprenoriat, crearea de noi afaceri, creșterea veniturilor în sectorul turistic și sectoare conexe, înclusiv, promovarea și exportul de produse și servicii turistice specifice Republicii Moldova.

Programul de sprijin pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în domeniul turismului are următoarele obiective specifice:

  • Promovarea turismului ca destinație atractivă, atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Dezvoltarea de campanii de marketing și promovare, precum și colaborarea cu mediu de afaceri, parteneri de dezvoltare și alte părți interesate;
  • Stimularea dezvoltării întrepridnerilor mici și mijlocii în domeniul turismului. Acest obiectiv include facilitatea accesului la finanțare, oferirea de asistență tehnică și consultanță (inclusiv prin menținerea autenticității culturale), precum și promovarea antreprenoriatului;
  • Îmbunătățirea calității serviciilor în domeniul turismului;
  • Dezvoltarea infrastructurii necesare, construcția sau modernizarea unităților de cazare, a unităților de agrement sau a infrastructurii de transport, inclusiv în zonele rurale.