Prima   -  Presa   -  Noutăți - INVITAȚIE DE PRESĂ — Eveniment de inaugurare a Liceului Teoretic „Matei Basarab” din orașul Basarabeasca eficientizat energetic cu suportul Uniunii Europene

INVITAȚIE DE PRESĂ — Eveniment de inaugurare a Liceului Teoretic „Matei Basarab” din orașul Basarabeasca eficientizat energetic cu suportul Uniunii Europene

   
21.11.2023   67 Accesări  

CINE:              Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, Consiliul raional Basarabeasca și IPLT „Matei Basarab"

CE:                  Invită instituțiile mass-media la evenimentul de inaugurare a clădirii renovate energetic în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană privind sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Matei Basarab" din orașul Basarabeasca.

CÂND:             Vineri, 24 noiembrie 2023, ora 13:00

UNDE:             Liceul Teoretic „Matei Basarab" din orașul Basarabeasca, raionul Basarabeasca

DETALII:        Măsurile de eficiență energetică au fost implementate în cadrul proiectului „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă şi canalizare, precum şi de eficiență energetică în clădirile publice". Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Bugetul total al proiectului este de 39.8 milioane euro.

Lucrările de sporire a eficienței energetice în cadrul Liceului Teoretic „Matei Basarab" din orașul Basarabeasca, raionul Basarabeasca au fost finanțate de Uniunea Europeană și implementate de Agenția de Dezvoltare Regională Sud.

Valoarea totală a proiectului privind sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Matei Basarab" din orașul Basarabeasca constituie aproximativ 25,28 mil. lei, din care 25,08 milioane lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene și 220 mii lei - cofinanțarea din partea Consiliului Raional Basarabeasca. Numărul total de beneficiari este de peste 290 de elevi, profesori și angajați auxiliari ai Liceului.

CONTACTE:     Andrei Popușoi - șef Secție management integrat a proiectelor, Agenția de Dezvoltare Regională Sud

tel: (+373) 241 84 090; e-mail: andrei.popusoi@adrsud.gov.md