Prima   -  Presa   -  Noutăți - Construcția apeductelor magistrale progresează: aproximativ 50% din populația raionului Leova va beneficia de apă potabilă de calitate înaltă

Construcția apeductelor magistrale progresează: aproximativ 50% din populația raionului Leova va beneficia de apă potabilă de calitate înaltă

   
30.11.2023   75 Accesări  

Joi, 30 noiembrie 2023, a avut loc o inspectare importantă a lucrărilor de construcție efectuate de ADR Sud în localitățile Tigheci, Baiuș și Sarata Nouă. Această inspecție face parte din monitorizarea proiectelor ”Construcția apeductelor magistrale Iargara - Borogani, Iargara - Tigheci și a rețelelor de apeduct interioare în localitățile Băiuș, Cociulia Nouă, Tigheci și Cuporani” și ”Construcția apeductului magistral Sărata Nouă - Sărăteni cu conectarea localităților Seliște, Cazangic, Beștemac, Troian, Troița, Vozniseni, Sărăteni, Orac, Ceadîr, Colibabovca și Cneazevca”.

Echipa ADR Sud a constatat că în comuna Tigheci, lucrările au avansat semnificativ, cu 6,7 km de rețele de apă finalizate și 69 de gospodării racordate la sistem. În comuna Băiuș, s-au construit 6,46 km de rețele de apă, conectând 74 de gospodării la rețeaua de apă potabilă.

În plus, de la începerea lucrărilor la apeductul magistral Sarata Nouă - Sărăteni pe 6 noiembrie 2023, care va furniza apă potabilă pentru 14 localități din raionul Leova, s-au construit 5,2 km de rețele de apeduct magistral. Se remarcă faptul că lucrările progresează conform planului stabilit, ceea ce subliniază eficiența și dedicarea echipei.

Aceste evoluții substanțiale nu doar reflectă progresul constant în cadrul proiectelor de infrastructură, ci și impactul pozitiv pe care acestea îl au asupra îmbunătățirii calității vieții pentru locuitorii din raionul Leova.