Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ședință de lucru pentru avansarea în cadrul proiectului „Extinderea rețelelor de canalizare în or. Cimișlia”

Ședință de lucru pentru avansarea în cadrul proiectului „Extinderea rețelelor de canalizare în or. Cimișlia”

   
28.03.2024   495 Accesări  

Astăzi, în municipiul Chișinău, la sediul autorului de proiecte INCP „Urbanproiect" a avut loc o ședință de lucru privind proiectul „Extinderea rețelelor de canalizare în or. Cimișlia". La aceasta au participat reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Sud, primăriei or. Cimișlia, responsabilul tehnic și antreprenorul care execută lucrările de construcție.

Drept subiecte discutate în cadrul ședinței vizează trasarea termenilor pentru identificarea soluțiilor și remedierea unor impedimente apărute în cadrul implementării. Proiectul la etapa actuală este sistat, ultimele progrese fiind înregistrate în luna octombrie 2023. Până atunci au fost construiți aproximativ 23,1 km de rețea de canalizare, ceea ce reprezintă circa 79 % din valoarea totală a lucrărilor contractate. În total este prevăzută executarea lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare orășenești existente cu 27 km, construcția unei stații de pompare a apelor uzate, conectarea a peste 200 de gospodării individuale și a 277 de agenți economici la servicii de epurare a apelor uzate. Totodată, ca urmare a extinderii  rețelei de canalizare, se preconizează o creștere a numărului de consumatori.

Proiectul "Extinderea sistemului de canalizare în orașul Cimișlia" are o valoare totală de 36.759.327,27 MDL dintre care 32.606.001,15 MDL (88,7013 %) sunt alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, iar 4.153.326,12 MDL (11,2987 %) reprezintă contribuția autorității locale.

Investiția are drept obiectiv creșterea confortului urban și a atractivității orașului Cimișlia pentru cetățeni și investitori prin extinderea sistemului  de canalizare în conformitate cu standardele naționale.

Ca urmare a investiției, peste 5000 de locuitori ai orașului Cimișlia și 277 de întreprinderi, instituții publice și agenți economici vor fi conectați la o rețea modernă de canalizare și vor căpăta acces durabil la servicii și utilități publice de calitate.