Prima   -  Presa   -  Noutăți - 20,8 milioane lei pentru revitalizarea zonei Căușenii Vechi din orașul Căușeni

20,8 milioane lei pentru revitalizarea zonei Căușenii Vechi din orașul Căușeni

   
29.03.2024   530 Accesări  

O ședință de lucru care a întrunit reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare regională Sud și ai primăriei orașului Căușeni a avut loc joi, 28 martie 2024. Drept subiecte abordate au fost actualizarea Programului de revitalizare urbană (PRU) al orașului Căușeni și cooperarea privind buna implemetare a proiectului „Consolidarea revitalizării urbane prin dezvoltarea infrastructurii spațiilor publice în sectorul Căușenii Vechi".

La etapa actuală 5 raioane din Regiunea de Dezvoltare Sud dețin PRU (Cahul, Căușeni, Cimișlia, Leova și Ștefan Vodă), iar cel al orașului Căușeni necesită actualizare. Revitalizarea Urbană a fost inclusă ca domeniu de intervenție în Programul Național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere în Republica Moldova (2021-2027), care este finanțat prin intermeniul  Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Mai multe detalii despre proiect: aici

Celălalt subiect vizează implementarea proiectului „Consolidarea revitalizării urbane prin dezvoltarea infrastructurii spațiilor publice în sectorul Căușenii Vechi". La etapa actuală se definitivează caietul de sarcini și va urma lansarea procedurii de achiziții publice a lucrărilor de construcție.

Valoarea totală a proiectului este 20.808.958,00 MDL, inclusiv din FNDRL - 14.057.175,51 (67,5530 %), contribuția Primăriei orașului Căușeni constituie 6.751.782,49 MDL (32,4470 %).

Proiectul presupune renovarea a 2 instituții publice - gimnaziul Dimitrie Cantemir și Grădinița nr.6, terenurile de joacă aferente grădiniței de copiii nr.6 din Căușenii Vechi și curțile a patru blocuri locative vor fi amenajate și asigurate cu echipament pentru organizarea activităților în aer liber. 1 stadion multifuncțional va fi adaptat la condiții de odihnă activă și activități sportive solicitate de locuitori și se vor organiza 2 festivaluri - "Miorița" și  "Fântânilor"  cu participarea partenerilor, finanțatorilor și locuitorilor din zonele de revitalizare.

Mai multe detalii despre proiect: aici