Prima   -  Presa   -  Noutăți - Președinta Maia Sandu într-o vizită de lucru la ADR Sud

Președinta Maia Sandu într-o vizită de lucru la ADR Sud

   
04.04.2024   560 Accesări  

Astăzi, 4 aprilie 2024, Președinta Maia Sandu a întreprins o vizită de lucru în raionul Cimișlia. Pe ordinea zilei a fost vizita întreprinsă la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud.

Directorul agenției, Nicolae Hristov, a prezentat structura instituției, rolul și a vorbit succind despre realizările ADR Sud pentru perioada 2020-2024.

Dna Președintă a îndemnat pe lângă atribuțiile de bază a instituției, să punem accent deosebit pe atragerea investițiilor externe și buna implementare a proiectelor cu finanțare externă.

Directorul ADR Sud a menționat: „Deși suntem un colectiv mai restrâns, depunem toată străduința și efortul pentru a realiza obiectivele și pentru buna implementare a proiectelor și documentelor de politici regionale în Sudul Republicii Moldova”.

Menționăm că în perioada 2020-2024, ADR Sud a finalizat implementarea a 3 proiecte cu finanțare din FNDRL în valoare de 87,24 mln lei, 5 proiecte în valoare de circa 240 mln lei finanțate din surse UE. În proces de implementare din surse FNDRL se află 6 proiecte cu valoare de 299 milioane lei și 1 proiect în valoare de 46,4 milioane euro – sursa Guvernul Germaniei și delegația UE prin intermediul KfW, unde ADR Sud este Agenția de Implementare a Proiectului II. Iar în continuare urmează implementarea a 6 proiecte în valoare de 138,48 milioane lei, finanțate din FNDRL, după finalizarea procedurilor de achiziții publice.