Prima   -  Presa   -  Noutăți - Un nou proiect în valoare de peste 13 mil. de lei va demara în scurt timp în orașul Cimișlia

Un nou proiect în valoare de peste 13 mil. de lei va demara în scurt timp în orașul Cimișlia

   
07.05.2024   365 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, SRL „Cimtermic” și Consiliul Raional Cimișlia au semnat astăzi, 7 mai 2024, în incinta ADR Sud, contractul de antrepriză pentru implementarea proiectului „Servicii inovative ale Incubatorului de Afaceri Cimișlia pentru dezvoltarea noilor afaceri în regiune”, finanțat în proporție de 90% din Fondul național pentru dezvoltare regională și locală (FNDRL) și cofinanțat de Consiliului Raional Cimișlia în valoare 10%. Valoarea totală a acestuia constituie 13 402 741,07 lei.

Conform contractului de antrepriză, în decurs de maxim 6 luni de la emiterea ordinului de începere a executării lucrărilor, SRL „Cimtermic” s-a angajat să desfășoare lucrări de construcție – o hală de producere cu un spațiu de 1191 m2 și conectarea acesteia la utilități (apă, canalizare, gaz, energie electrică), dar și amenajarea a 0,39 ha de teren adiacent.

Printre beneficiarii finali ai acestei inițiative se numără rezidenții Incubatorului de Afaceri Cimișlia, companiile nou înregistrate din regiune și 6 potențiali rezidenți ai halei de producere. De asemenea, aproximativ 50 de mici antreprenori vor beneficia de acces la utilajele moderne și infrastructura oferite de noua hală de producere.

Impactul acestui proiect nu se limitează doar la sectorul privat, ci se extinde și către autoritățile publice locale din raioanele Cimișlia, Basarabeasca și s. Taraclia, r-ul Căușeni, dar și populația aptă de muncă din regiune. Prin crearea unui mediu favorabil pentru inovare și producție, se deschid noi perspective pentru stimularea creșterii economice și crearea de locuri de muncă în comunitate.

Detalii despre proiect: aici